NETFLIX

Film 365 DNI dobiće svoj nastavak

365 DNI
FOTO: Screenshot

Na društvenim mrežama našla su se razna svjedočanstva, čak i ona korisnika koji su taj film naivno odlučili pogledati u društvu roditelja

Poljski film 365 DNI izazvao buru reakcija korisnika Netflixa, na čijoj se platformi našao. Dok su mnogi zgroženi filmom, one kojima se svidio obradovala je vijest da je u planu nastavak.

Dvije knjige iz serijala autorice Blanke Lipinske već su objavljene, a glavna glumica Ana-Maria Sieklucka putem Instagrama je poručila da snimanje kreće čim prođe pandemija koronavirusa. To bi trebalo biti najvjerovatnije sljedeće godine.

Film čiji naziv u prijevodu znači “365 dana” donosi priču o “žustroj direktorici” Lauri Biel (Anna-Maria Sieklucka) koja je oteta i zatočena na odmoru na Siciliji.

Oteo ju je šef mafije Massimo Torricelli (Michele Morrone).

Na društvenim mrežama našla su se razna svjedočanstva, čak i ona korisnika koji su taj film naivno odlučili pogledati u društvu roditelja.

“Pogledao sam 365 DNI s roditeljima. Da, doslovno sam se osjećao kao da gledam pornić s roditeljima”, napisao je jedan korisnik.

Film je izazvao razne komentare nakon što se našao u ponudi Netflixa na obje strane Atlantika. Neki su rekli da je “puno bolji od 50 nijansi sive”, dok su drugi ukazali na to da romantizira opasnu vezu između zlostavljača i žrtve.