"Q8 News"

Mlada zatražila razvod nakon samo tri minute braka, presudio je komentar mladoženje

Sklapanje crkvenog braka

Sudac se složio s njom i izrekao im je poništenje samo tri minute nakon što ih je prvobitno vjenčao

Par se razveo samo tri minute nakon što su proglašeni mužem i ženom nakon što se mladoženja rugao svojoj supruzi dok su napuštali svadbenu ceremoniju. Nakon što je pravni postupak završio, par se okrenuo kako bi izašao iz zgrade suda, ali se mlada spotaknula.

Prema izvještajima, mladoženja ju je nazvao glupom jer je pala. Q8 News tvrdi da se žena jako naljutila i zahtijevala od suca da odmah prekine njihov brak, prenosi Index.

Sudac u Kuvajtu se složio s njom i izrekao im je poništenje samo tri minute nakon što ih je prvobitno vjenčao.

Zgradu suda nisu napustili kao muž i žena. Vjeruje se da je to najkraći brak u historiji zemlje. Priča se naširoko podijelila na internetu i mnogi ljudi vjeruju da je učinila pravu stvar.

Sve više razvoda i u BiH

Na skoro svakih šest sklopljenih brakova tokom 2022. godine u RS_u zabilježen je i jedan razvod, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Tako su lani na “ludi kamen” stale 11.054 osobe koje su sklopile 5.527 brakova, dok je u istom periodu puklo 965 brakova.

Da je ljeto i dalje najdraže godišnje doba mladencima, pokazuje i podatak da je i tokom 2022. godine najviše brakova, njih 710, sklopljeno u julu, dok je najmanje u decembru i to samo 247 brakova.

S druge strane, najviše razvoda lani je zabilježeno u maju, a najmanje u februaru.

Prema podacima Zavoda, 20 brakova nije izdržalo ni godinu dana.

Aleksandar Milić, psiholog, istakao je da se problemi javljaju zbog nedovoljnog poznavanja partnera.

“Početni period je bitan zbog nedovoljnog poznavanja supružnika i adaptacije u početku i tek se tad počinju upoznavati i počinju uočavati šta im to ne odgovara, šta im to smeta”, rekao je Milić.