SHOWbuzz

Holivudske zvijezde koje nisu završile srednju školu

25/05/2015

Iako su napravili zavidne karijere i poznati su širom svijeta, do toga nisu došli školovanju. Naime, mnogi popularni glumci i glumice nisu čak završili ni srednju školu.

Robert De Niro
robert-de-niro1111

Malo prije nego što je napunio 17 godina, Robert de Niro je napustio srednju školu

Prije nego što je dobio ulogu u “Kumu”, Robert (71) nije bio zvijezda. Živio je u New Yorku, i dva puta je upisivao privatne škole, ali nijednom nije maturirao.

Pred svoj 17. rođendan 1960. godine, Robert je odlučio da napusti školu kako bi pohađao jedan glumački studio. Nešto kasnije je došao i čuveni Vito Corleone koji mu je donio prvog Oscara.

 

Cameron Diaz

cameron-diaz111

Cameron Diaz (42) je u tinejdžerskim godinama bila ubijeđena da će postati manekenka. I zato je u 17 godini odustala od školovanja, kako bi se posvetila modelingu.

Upravo preko manekenstva je uspjela da upliva u holivudske vode, i tu se zadržala do danas.

Johnny Depp
Johnny-Depp111

Jedan od omiljenih glumaca Tima Bartona odustao je od škole jer je želio da bude rok zvijezda.
Kada je imao 13 godina pridružio se lokalnom bendu koji se zvao “Plamen”.

Iste godine je, navodno, izgubio nevinost sa djevojkom u autobusu za turneje. Sa 15 godina je definitivno odustao od škole. Iako bend jeste bio lokalno popularan, nije stekao svjetsku slavu.
Johnny se proslavio tek kasnije kada je na nagovor Nicolasa Cagea postao glumac.

Quentin Tarantino
tarantino111

Quentin Tarantino (52), jedan od najpoznatijih režisera u istoriji, također nije bio dobar đak.

On je sjajan primjer kako nekome ko ima dara nije neophodna diploma da bi postao vrhunski stručnjak u svom poslu.

Zanimljivo je da je on od škole odustao sa 16 godina, jer je smatrao da će više moću da nauči sam nego u školskoj klupi. On je svoju karijeru gradio sporo, ali kvalitetno. Počeo je kao razvodnik u lokalnom bioskopu, a danas je ime koje svi poštuju.

Al Pacino
al_pacino111

Iako je postao jedan od najvećih glumaca u istoriji Holivuda, Al Pacino (75) nije bio uzoran đak. On je sa 17 godina odustao od škole, nakon što je pao na svakom predmetu osim na engleskom.

Učlanio se u pozorište i imao je veliki broj poslova sa strane kako bi zaradio za život. Kada je imao 21 godinu uhapšen je, jer je nosio oružje.

Drew Barrymore
drew-barrymore111

Kada postanete zvijezda još u dječijem uzrastu, obrazovanje obično ne ide uz to. A s obzirom na to da se Drew (40) prvi put pojavila pred kamerama kada je imala 11 mjeseci, a sa 7 godina je već glumila u hit filmu “E.T.”.

Jasno je da joj nije bilo suđeno da završi školu.

Robert Downey Jr.
robert-downey124

Još jedan Robert na listi, ovog puta nešto problematičniji. Downey (50) za razliku od svog starijeg kolege nije imao problema sa dobijanjem uloga, jer je prvi glumački posao imao sa pet godina, kada je glumio zajedno sa ocem.

Međutim, on je sa 17 godina, kada su mu se roditelji razveli, odustao od škole.

Nicolas Cage
nicolas-cage111

Nicolasu (51) je pravo prezime Coppola i nećak je čuvenog reditelja Francisa Forda Coppole.

Tako da je ovom čovjeku Holivud očigledno bio u venama. Nicolas je od srednje škole odustao sa 17 godina, kako bi mogao da se posveti glumačkoj karijeri. Godinu dana kasnije je već dobio prvu ulogu na televiziji.

Catherine Zeta Jones
catherine-zeta-j111

Jedna od najljepših glumica na svijetu je u 15 godini odustala od školovanja, preselila se u London i posvetila se glumačkoj karijeri.

Od malena je nastupala u lokalnom pozorištu, pa je znala da je gluma ono čime želi da se bavi. Ipak, nije u potpunosti odustala od obrazovanja jer je upisala umjetničku školu u Londonu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.