SHOWbuzz

“Igre prijestolja” nominirane u najviše kategorija za nagradu Emmy

17/07/2015

Televizijska serija “Igra prijestolja” nominiran je u 24 kategorije za televizijsku nagradu Emmy, uključujući i onu za najbolju dramsku seriju.

Serije “Momci s Madisona” i Kuća od karata” također su dobile više nominacija, uključujući one za najbolju dramsku seriju i najbolje glavne glumice (Elisabeth Moss i Robin Wright) i najbolje glavne glumce (Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.

“American Horror Story: Freak Show” i “Olive Kitteridge”, dobile su 19, odnosno 13 nominacija.

Među televizijskim je kućama daleko najviše nominacija osigurao HBO, čak 126, ostavivši daleko iza sebe drugoplasirani ABC sa 42 nominacije, te CBS sa 41 nominacijom, FX Networks s 38 i Fox s 35 nominacija.

Ove su se godine u taj krug uspjele probiti i producentske kuće koje plasiraju svoje medijske sadržaje putem Interneta, pa je Netflix dobio 34 nominacije, a Amazon Instant Video 12.

U kategoriji komedije Amazonov “Transparent” dobio je 11 nominacija, dok je veliki prošlogodišnji dobitnik “Teorija velikog praska” ostao praznih ruku i u kategoriji najbolje komedije i u kategorijama najbolje glumice/glumca u komediji.

Netflixovi “Nesalomljiva Kimmy Schmidt” i “Parkovi i rekreacija” osigurali su nominacije u kategoriji najbolje komedije.

Svečana dodjela nagrada zakazana je za 20. rujna u Los Angelesu, a o dobitnicima će glasovati 19 tisuća članova Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, i to prvi puta u povijesti dodjele nagrade putem Interneta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.