Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jon Stewart imao posljednju emisiju: Umjesto “zbogom” reći ću “odoh po piće” (VIDEO)

jon stewart

Voditelj poznatog američkog showa “The Daily Show“ Jon Stewart sinoć je imao zadnju emisiju u toj ulozi. Stewart taj posao napušta nakon 16 godina u toku kojih se uzdigao na poziciju voditelja čijim informacijama, prema anketama, najviše vjeruju mladi ljudi u Sjedinjenim Državama, iako se radi o humorističnoj emisiji. Pored SAD-a, Stewart je postao poznat i u ostatku svijeta.

“Pogodite nešto. Imam velike vijesti – to je to“, rekao je Stewart u posljednjem izdanju The Daily Showa. Posljednju emisiju Stewart je počeo kao i većinu drugih u posljednje vrijeme, razgovorom o republikanskim kandidatima za predsjednika, ali ubrzo je došlo do ujedinjenja svih dopisnika koji su doprinosili tokom proteklih 16 godina.

Stewart se izgradio kao popularni kritičar Republikanske stranke i američke desničarski nastrojene Fox News. Bio je nastrojen ljevici, te je podržavao je prava imigranata, muslimana, homoseksulaca i drugih manjina, te je oštro ismijavao Georgea Busha zbog rata u Iraku, a nerijetko je kritikovao i Izrael zbog tretmana Palestinaca.

Tokom karijere često je bio optuživan da radi u korist Demokratske stranke.

Stewartu su “zbogom“ poželili neki od onih koje je najviše kritikovao.

Tako je guverner New Jerseya Christ Christie rekao „Zbogom, nikad te neću zaboraviti, ali ću barem pokušati“, politički komentator sa Fox Newsa Bill O'Reilly u šali mu je poručio “Zabavi se dok hraniš zečeve, gubitniče!“, dok je voditelj sa CNN-a Wolf Blitzer poručio „Je*i se Stewarte“.

Senator John McCain oprostio se riječima “Doviđenja, magarče”. Stewart se zahvalio ljudima sa kojima je radio na showu rekavši da je to najljepše mjesto gdje je ikada bio, ali i svojoj supruzi i djeci riječima “Hvala što ste me naučili šta je radost”.

“Ovaj show ne završava, samo malo pauziramo. Zato ću, umjesto ‘zbogom’ reći ‘odoh po piće, siguran sam da ću vas vidjet opet prije nego odem'”, rekao je Stewart najavivši da će se show nastaviti ali sa drugim voditeljem.