Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autorska prava

Sestre Jenner optužene za krađu: Jedan detalj mogao bi ih skupo koštati

New Project (86)

Prema tvrdnji kompanije, na pojasu Kylienih tangi iskorišten je njihov dvodimenzionalni čipkani dizajn, dok je kod slip gaćica primijenjena njihova druga originalna mustra

Kendall i Kylie Jenner optužene su da su ukrale čipkani dizajn komapnije Klauber Brothers koja ih je tužila zbog krađe autorskih prava.

Prema tvrdnji ove kompanije, stare 161 godinu, one su u svojim modnim brendovima koristile čipkane mustre koje su originalno korištene na njihovoj odjeći, pišu Fox News.

Klauber Brothers, komlpanija koja je osnovana u Njemačkoj 1859., pronašla je svoj čipkani nacrt na dva odjevna predmeta – na Kylienim tangama koje se prodaju u njenoj online trgovini i na slip donjem rublju koje se prodaju u okviru zajedničkog brenda Kendall + Kylie.

Prema tvrdnji kompanije, na pojasu Kylienih tangi iskorišten je njihov dvodimenzionalni čipkani dizajn, dok je kod slip gaćica primijenjena njihova druga originalna mustra.

Na svojoj stranici Kendall i Kylie tvrde da je “većina” njihovih mustri zaštićena autorskim pravima.

“Klauber je poznat po tome što koristi najnovije mehanizme za stvaranje jedinstvenih i kreativnih modnih predmeta kako bi razvili nove šare. Važno je istaknuti i da radimo na tehnikama koje unaprjeđuju umjetnost izrade čipke”, piše na njihovoj stranici u okviru odjeljka O nama.

Kompanija sada, prema službenim sudskim dokumentima, zahtijeva od Kendall i Kylie svu zaradu od prodaje ova dva komada iz njihove linije.

Kyliene čipkane gaćice i dalje se prodaju u njenoj online trgovini, po cijeni koja je spuštena s 18 na 9 dolara.

Predstavnici trgovina sestara Jenner nisu se još oglašavali ovim povodom.