SHOWbuzz

autorska prava

Sestre Jenner optužene za krađu: Jedan detalj na tangama mogao bi ih skupo koštati

18/01/2020

Prema tvrdnji kompanije, na pojasu Kylienih tangi iskorišten je njihov dvodimenzionalni čipkani dizajn, dok je kod slip gaćica primijenjena njihova druga originalna mustra

Kendall i Kylie Jenner optužene su da su ukrale čipkani dizajn komapnije Klauber Brothers koja ih je tužila zbog krađe autorskih prava.

Prema tvrdnji ove kompanije, stare 161 godinu, one su u svojim modnim brendovima koristile čipkane mustre koje su originalno korištene na njihovoj odjeći, pišu Fox News.

Klauber Brothers, komlpanija koja je osnovana u Njemačkoj 1859., pronašla je svoj čipkani nacrt na dva odjevna predmeta – na Kylienim tangama koje se prodaju u njenoj online trgovini i na slip gaćicama koje se prodaju u okviru zajedničkog brenda Kendall + Kylie.

Prema tvrdnji kompanije, na pojasu Kylienih tangi iskorišten je njihov dvodimenzionalni čipkani dizajn, dok je kod slip gaćica primijenjena njihova druga originalna mustra.

Na svojoj stranici Kendall i Kylie tvrde da je “većina” njihovih mustri zaštićena autorskim pravima.

“Klauber je poznat po tome što koristi najnovije mehanizme za stvaranje jedinstvenih i kreativnih modnih predmeta kako bi razvili nove šare. Važno je istaknuti i da radimo na tehnikama koje unaprjeđuju umjetnost izrade čipke”, piše na njihovoj stranici u okviru odjeljka O nama.

View this post on Instagram

sunday’s for the girls

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Kompanija sada, prema službenim sudskim dokumentima, zahtijeva od Kendall i Kylie svu zaradu od prodaje ova dva komada iz njihove linije.

View this post on Instagram

Love these fan edits 🥵🧡 📸 @splashnews

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Kyliene čipkane gaćice i dalje se prodaju u njenoj online trgovini, po cijeni koja je spuštena s 18 na 9 dolara.

Predstavnici trgovina sestara Jenner nisu se još oglašavali ovim povodom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.