Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Komedija “Hiljadarka” u bh. kinima sredinom septembra

13/07/2015

Nenad Đurić, reditelj komedije “Nebo iznad krajolika”, ove jeseni predstavit će se s novim hitom, komedijom “Hiljadarka” HEFT Production agencije Sarajevo, koji je rađen uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo te u saradnji s partnerima i koproducentima filma, Cine Planetom iz Beograda, Jadran Filmom iz Zagreba, Filmskim Centrom iz Sarajeva, RTVFBiH i RMU Banovići.

[pull_quote_right]Među glavnim glumcima pojavljuju se Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan, Nikola Kojo…[/pull_quote_right]

Film je snimljen na širem lokalitetu općine Banovići, a radi se o ambicioznom projektu snimljenom po originalnom scenariju bosanskohercegovačkog pisca Zilhada Ključanina na čijem se razvijanju radilo nekoliko godina.

Komedija “Hiljadarka”, između ostalog, posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina.

Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan, Nikola Kojo, Slaven Knezović te plejada bh. glumaca koju predvode Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Edhem Husić i Mona Muratović.

Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu rediteljsku ruku i scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore, nesumnjivo je da komedija “Hiljadarka” već sada spada u jedan od najočekivanijih filmova ove godine.

Projekt kino distribucije filma “Hiljadarka” radi poznata distributerska kompanija Continental film iz Zagreba, i to u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Inače, “Hiljadarka” u bh. kina stiže sredinom septembra, najavljeno je iz HEFT Production agencije Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.