SHOWbuzz

Maltretirali su je zbog debljine, a sada je na naslovnici prestižnog magazina

22/05/2015

Amerikanku Tess Holiday početkom ove godine angažirala je poznata londonska modna agencija MiLK, čime je i službeno postala plus-size model.

 

tess3Put prema karijeri modela za ovu 29-godišnjakinju rođenu u Mississippiju bio je trnovit. Sa 17 godina morala je napustiti školu jer su je ostali učenici maltretirali zbog njene debljine, a s negativnim komentarima zbog viška kilograma suočavala se svakodnevno i dalje.

A onda je odlučila angažirati se u modnom svijetu i, kako je navela, vratiti samopouzdanje i možda pomoći i drugim ženama koje se zbog viška kilograma bore s kritikama okoline, ali i sa samima sobom.

Na društvenim mrežama Tess ima ogroman broj sljedbenika, a svojevrsni pokret kojim promovira svoje stavove ostvarila je i hashtagom #EffYourBeautyStandards.

A samo nekoliko mjeseci nakon što je potpisala unosan ugovor za poznatu londonsku agenciju, Tess je ostvarila još jedan zavidan uspjeh – osvanula je na naslovnici časopisa People, a tom je prilikom poručila:

 

tess6444

“U meni je ogromna strast koja me motivira da pomognem drugim ženama da se osjećaju dobro u svom tijelu. To je postao pokret. Pridružili su mi se milioni žena koje mi poručuju da se zbog mene osjećaju bolje i slobodnije. Njihova brojna pisma i e-mail poruke koje primam su nevjerojatni”.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.