SHOWbuzz

Nekada filmska zvijezda, danas pilot

13/07/2015

“Stariji” čitatelji vjerovatno se sjećaju relativno uspješne karijere Lorenza Lamasa.

Doduše, uglavnom se radilo o sapunicama, kriminalističkim serijama i akcijskim b-filmovima, ali bilo je tu i nekih većih uloga kao, primjerice, ona u kultnom “Briljantinu” u kojem se pojavio sa samo 19 godina.

No, stvari su se počele mijenjati nagore već kasnih 90-ih. Uloga u TV serijama bilo je sve manje, a filmske ponude svele su se na trash projekte kao što je “Mega Shark Versus Giant Octopus”.

Lamas je u jednom trenutku odlučio napustiti šoubiznis i danas radi kao pilot za jednu kalifornijsku turističku tvrtku.

U showu “Oprah: Where Are They Now” otkrio je za čim danas najviše žali:

“Najviše žalim što sam svoj uspjeh uzimao zdravo za gotovo jer bio sam premlad kad sam stekao slavu. Mislio sam da će moja glumačka karijera trajati vječno i nisam očekivao da će završiti kad sam imao 41 ili 42 godine”.

“Konstantno sam radio od ranih dvadesetih. Uvijek sam imao novu seriju ili film u kojem bi se mogao pojaviti”, govori Lamas koji je već dva puta bio prisiljen proglasiti bankrot.

“Teško je kad tu lekciju moraš naučiti s 40. Žalim što se nisam bolje pripremio za kraj karijere i štedio. Umjesto toga, trošio sam na avione i vile, a sve te stvari ne znače ništa. Zbog toga sada nemam dovoljno novca da svom 16-godišnjem sinu kupim automobil”, zaključuje Lamas.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.