SHOWbuzz

Orašje

Nekoliko hiljada ljudi na oproštaju u Donjoj Mahali: Posljednja klapa, dragi naš Ivđa

08/01/2019

I komšinica Katarina Pejičić glumca će se, kaže, sjećati samo po najboljim osobinama koje su krasile njegovu ličnost

Nekoliko hiljada prijatelja, kolega, rodbine i komšija danas su se na groblju u Donjoj Mahali kod Orašja oprostili od Ive Gregurevića (66), bosanskohercegovačkog i hrvatskog glumačkog velikana, javlja Anadolu Agency (AA).

”Posljednja klapa, dragi naš Ivđa. Posavina te nikada neće zaboraviti”, poruka je koja je ostavljena ispred dvorišta porodične kuće, gdje su gorjele svijeće, a pored Gergurevićeve posmrtnice bila je zakačena bijela ruža.

Zdenko Jakuš sjeća se Gregurevića iz školskih dana.

”Super dečko je bio. Društven. Uvijek smo izlazili skupa, mada je on bio godinu mlađi od nas, ali družio se s nama”, izjavio je Jakuš.

I komšinica Katarina Pejičić glumca će se, kaže, sjećati samo po najboljim osobinama koje su krasile njegovu ličnost.

”Veliki čovjek, veliki kolega. Raja. Dobrica, pametan. Najbolji glumac”, ističe Pejičić.

Redatelj Branko Schmidt, bliski Gregurevićev prijatelj veoma je pogođen njegovom smrću.

”Prvi igrani film u mom životu 1982. godine snimao sam s njim i Fabijanom Šovagovićem. Oba su umrla na Novu godinu. Ja bih Novu godinu ukinuo dekretom. Moji najbolji prijatelji odlaze na Novu godinu i ne znam šta da kažem”, izjavio je Schmidt.

Izražavajući saučešće porodici i prijateljima, glumac Goran Navojec istaknuo je da Gregurević iza sebe ostavlja briljantne uloge u kojima će buduće generacije uživati.

”Bio je u svom radu ne samo izuzetno kreativan, nego i inspirativan i imao sam sreću i čast da postanemo prijatelji”, rekao je Navojec.

Gregurević se posljednji put na snimanju pojavio 30. decembra prošle godine, na setu za ”Dopunsku nastavu”, Ivana Gorana Viteza, a sa prijateljima je bio i na dočeku Nove godine.

Tokom bogate glumačke karijere, ostvario je desetine televizijskih i filmskih uloga, a sarađivao je sa velikim redateljskim imenima iz regiona. Proslavio se ulogama u seriji ”Velo misto” i filmu ”Čaruga”. Također, glumio je i u pozorišnim predstavama, jedan je od pokretača Dana hrvatskog filma u Orašju i dobitnik je brojnih glumačkih nagrada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.