SHOWbuzz

Organizatori festivala u Kanu na meti kritika žena širom svijeta

20/05/2015

Filmski festival u Cannesu poznat je kao jedan od najglamuroznijih događaja u svijetu, a organizatori rade sve kako bi taj status i održali.

Ove godine organizatori su zabranili pojavljivanje na crvenom tepihu u ravnim cipelama, pa su prolaz imale samo dame u štiklama.

[pull_quote_right]Glumica Emily Blunt na pressici je poručila kako bi sve žene trebale nositi ravne cipele[/pull_quote_right]

Kako izvještava Screen Daily, žene koje su na prikazivanje filma “Carol” s Cate Blanchett došle u niskim cipelama jednostavno nisu mogle ući.

To je naravno razbjesnilo žene diljem svijeta koje su se oglasile na Twitteru i ovaj postupak nazvali seksističkim, a glumica Emily Blunt na pressici je poručila kako bi sve žene trebale nositi ravne cipele i kako bi “dress code” koji obavezuje žene na štikle bio “vrlo razočaravajući”.

https://www.youtube.com/watch?v=UrHWcVoXY5w

“Flatgate”, kako su novinari nazvali ovaj skandal, izazvao je veliki bijes kod žena koje smatraju da im niko nema pravo određivati koju će visinu potpetica nositi, no organizatori festivala mudro šute i ne žele komentirati svoju odluku.

cannes3

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.