SHOWbuzz

Pet mračnih tajni Marilyn Monroe

23/05/2015

U historiji šoubiznisa ne postoji poznatija plavuša od nje, a opet malo se zna o pivatnom životu Marilyn Monroe.

Ovih pet činjenica o životu vječitog seks simbola vjerovatno niste znali.

1. Majka joj je bila psihički bolesnik

Gladys Baker bila je teški psihički bolesnik, a njena kćerka koja se željela napraviti karijeru u Hollywoodu svima je govorila da je mrtva.

Norma Jean Baker, kako se legendarna plavuša zapravo zvala, djetinjstvo je provela u udomiteljskim porodicama, a kada bi provodila vrijeme s majkom kao djevojčica to joj je priredilo više trauma nego veselja.

Marilyn-Monroe-Pictures

2. Imala je Elektrin kompleks

Marilyn zapravo nije znala ko je njen pravi otac iako je to službeno bio Martin Mortensen, tadašnji suprug njene majke i to joj je zadavalo mnoge probleme.

Clark Gabel je bio kolega i čovjek u kojem je vidjela svog oca. Na nesreću, Gabel je umro za vrijeme snimanja njihovog zajedničkog filma, a Marilyn se do smrti od toga nije oporavila.

3. Od legendarne scene do noćne more

Legendarna scena podizanja haljine u kojoj plavuša izgleda sretno zapravo je prava noćna mora.

Scena je snimljena usred New Yorka, a prolaznici su trubili i zviždali. To nije oduševilo njenog tadašnjeg supruga Joea DiMaggia koji ju je navodno nakon snimanja prebio u hotelskoj sobi. Razveli su se mjesec dana nakon toga.

monroe15n-4-web

4. To nije bila ‘prava’ ona

Uz svo blještavilo i glamur, Marilyn je zapravo bila jako tužna i nesretna, a malo ko ju je poznavao u punom smislu te riječi.

5. Njeno samoubistvo nema smisla

Iako javnost misli kako se ubila, mnogo ljudi ipak tvrdi da je riječ o ubistvu,

Kao prvo, ona se te večeri čula s Joeom DiMaggiom Jr. koji je rekao da je bila vesela i opuštena.

Kao drugo, pronašla ju je domaćica koja je više puta mijenjala iskaze.

Isto tako, iako je navodno popila čak 40 tableta nigdje nije bilo čaše s vodom. Ona se navodno misteriozno pojavila tek kasnije.

Također, patolog koji je radio obdukciju nije radio testove kojima bi se saznalo na koji su način tablete ušle u njen organizam, a masnice koje su bile na njenom tijelu odjednom su nestale.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.