Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Prodaje se imanje kralja popa Michaela Jacksona

30/05/2015

Imanje “kralja popa” Michaela Jacksona u Kaliforniji, Neverland, u kojemu se, među ostalim nalazi i veličanstven zabavni park, prodaje se za 100 miliona dolara.

Kompanija Colony Capital koja je kupila imanje 2008. za 22,5 miliona dolara obnovila ga je i ponudila na prodaju za svotu koja je, kako smatraju stručnjaci, prilično “optimistična” s obzirom na brojne kontraverze koje se uz njega vezuju poput optužbi da je pjevač seksualno zlostavljao djecu koja su ondje boravila duže vrijeme.

neverland

Jackson je imanje kupio 1987. za 19,5 miliona dolara, a o njemu su se brinula 54 člana posluge. Ondje se nalazio i zoološki vrt, no investitor je sve životinje prebacio na druga mjesta, a na imanju ostavio samo jednu lamu.

Dvadeset i dvije zgrade okružuje brižno uređen park s umjetnim potočićima i jezerima s labudovima. U glavnoj se zgradi nalazi šest spavaćih soba, kino i pozornica za mađioničare. Tu su i veliki bazen te košarkaški i teniski tereni.

Investitor je očuvao natpis Neverland postavljen iznad sata od cvijeća, iako je imanje preimenovano u Sycamore Valley.

Michael Jackson u Neverlandu je živio od 1988. do 2005., a umro je 2009. u pedesetoj godini života od predoziranja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.