SHOWbuzz

“Ramonesi” dobijaju svoje strip izdanje

16/07/2015

Američki punkeri The Ramones pojavit će se u kultnom strip serijalu Archie koji će izaći 2016. pod nazivom “Archie Meets Ramones”, piše Uncut.

Strip serijal Archie prvi put je objavljen 1942., a prikazuje avanture Archieja Andrewsa i njegovih tinejđerskih prijatelja koji žive u američkom gradu Riverdaleu.

Ramonesima ovo nije prvi puta da će dobiti svoje stripovsko izdanje. Priča benda ovjekovječena je u stripu uključenim u njihov “Weird Tales Of The Ramones” box set iz 2005.

ARCHIE-MEETS-RAMONES1

Koautor stripa Matthew Rosenberg rekao je da se ovakva kombinacija nekome može učiniti čudnom, ali da su za njega te dvije stvari povezane. “Zbog Archieja sam ušao u svijet stripova, a zbog Ramonesa sam počeo slušati punk, stoga su te dvije stvari za mene oduvijek povezane. Ramonesi su moji punk heroji, idealni su za strip, a Archie ima dugu povijest povezanosti s glazbom, volju da isproba i radi cool nove stvari, stoga, za mene to ima smisla”, rekao je.

Koautor Alex Segura istaknuo je da su svi veliki fanovi Ramonesa, a iako im je, dodao je, trebalo neke vrijeme da razrade detalje, jednom kad su počeli, stvari su išle veoma brzo.

“To će biti jedno super zabavno poglavlje s coverima doista nevjerojatnih umjetnika”, rekao je, ne otkrivajući pritom o kome se radi. “A sve se lijepo poklapa – 75. godišnjica stripa i 40. godišnjica Ramonesa. Radi se o ostvarenju sna”, naglasio je Segura.

Ilustratorica Gisele Lagace istaknula je da je i sama svirala uglavnom u punk rock bendovima te da su često radili obrade Ramonesa.

“Uzbuđena sam što ću ilustrirati “Archie Meets Ramones”. Prenijet ću energiju i strast Ramonesa kako bih osigurala da voljeni Riverdale dobije srednju školu Rock ‘N’ Rolla”, kazala je.

Posljednjih godina u stripu Archie su se pojavili neočekivani likovi, od grupe Kiss do Predatora (iz istoimenog filma iz 1987. u režiji Johna McTiernana, a radi se o pripadniku neimenovane okrutne ratničke rase koja lovi agresivne, opasne i naoružane pripadnike drugih civilizacija zbog inicijacije, sporta i trofeja).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.