SHOWbuzz

Sarajevo Beer Festival i ove godine nudi obilje dobrih svirki

26/05/2015

Festival koji je u muzičkom svijetu postao važan regionalni događaj Sarajevo Beer Festival ove će godine u četvrtom izdanju od 29. do 31. maja ponuditi obilje dobrih svirki, u želji da opravda sve veće povjerenje publike.

Sarajevo Beer Festival bit će održan na Zetri, a otvorit će ga nastup hrvatskog benda “Jinx”, nakon kojeg će istu noć uslijediti koncerti bendova “Crvena jabuka” i “Partibrejkersi”.

Drugu festivalsku noć publika će uživati u koncertima bendova “Pochko & New Primitives”, “Dječaci” i “Bajaga”, dok će u nedeljnoj završnici nastupiti Tanja Jovičević “EX Oktobar 1864” i “Van Gogh”.

Aleksandra Kostić istaknula je uime organizatora Festivala na današnjoj konferenciji za medije da je sve spremno za muzičku poslasticu, kao i da je najavljeno lijepo vrijeme posljednja tri dana maja, s obzirom na to da se koncerti održavaju na otvorenom.

Navela je da su organizatori zadovoljni prodajom karata u odnosu na prošlu godinu, što se posebno odnosi na pakete trodnevnih karata. Stoga se očekuje veliki broj posjetilaca ovogodišnjem Beer Festu.

Nezaobilazni festivalski dio je i bogata ponuda piva, koje će se prodavati na štandovima 18 izlagača iz regije, uz promotivnu cijenu od tri KM za pola litre piva svih proizvođača.

Izvođač Nedžad Poćko naglašava da je cilj organizatora rast Festivala u smislu koncertne ponude, ali i prostora. Podsjetio je da su na prvom Beer Festu nastupila samo četiri benda.

– Trudimo se dovesti najjače bendove iz regije. Želimo privući publiku svih uzrasta i zadovoljiti sve ukuse, tako da će za svakoga biti ponešto – kazao je on.

Sandra Jažić iz firme “Ekopak” ističe da će tokom Festivala biti prikupljena sva ambalaža za reciklažu, te se time želi podići svijest mlade populacije o odgovornijem odnosu prema okolišu, ali i animirati društveno odgovorne kompanije da djeluju u istom pravcu.

Prostor na Zetri u petak će biti otvoren već od 14 sati za posjetioce i do 17 sati će ulaz biti slobodan, kao i u nedjelju. Posjetioci će u subotu moći ući u festivalski prostor od 20 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.