SHOWbuzz

Zbog “kućnog uratka” na internetu Tina Katanić traži petogodišnju plaću?!

27/05/2015

Pet dana nakon što se internetom proširila seks-snimka hrvatske manekenke Tine Katanić (30) s trojicom muškaraca u krevetu, u priču se uključuju i advokati. Manekenka je, piše 24sata, angažirala advokata Zvonimira Hodaka.

 

Prema pisanju hrvatskih medija, manekenka od izlaska snimke u javnost gotovo da ne izlazi iz kuće. Na pozive ne odgovara, a SMS-om se javlja tek najbližim prijateljima i članovima porodice.

Njeni bliski prijatelji kažu kako je Tina slomljena i izvan sebe zbog svega što joj se dogodilo.

Neslužbeno, Hodak razmatra podnošenje dviju sudskih prijava protiv aktera sa snimke. U jednoj bi, u građanskoj parnici, od odgovornih za objavljivanje ponižavajućeg videa tražili da manekenki isplate tzv. odštetu za duševne boli koje je pretrpjela zbog cijele afere.

Hodak, navodno, razmatra i zahtjev da joj nadoknade materijalnu štetu koja će nastati gubljenjem poslova sljedećih pet godina zbog izbijanja afere. Pet godina se smatra prosjekom koliko jedna ovakva afera može direktno štetiti osobi. Navodno, manekenki je već otkazan jedan ugovor.

Nije isključeno ni podizanje krivičnih prijava zbog neovlaštenog snimanja, sramoćenja i omogućavanja trošenja droga. Za ova krivična djela hrvatskim zakonima su propisane kazne do šest godina zatvora i novčana kazna do 360 dnevnih dohodaka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.