Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Zdravstveno stanje Arsena Dedića veoma kritično

13/08/2015

Zdravstveno stanje legende hrvatske muzičke scene Arsena Dedića kritično je, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih KBC-u Zagreb u kojemu je Dedić već dvije sedmice hospitaliziran.

Zadnja 24 sata stanje mu se drastično pogoršalo, potvrđeno je Hini iz te bolnice.

Dedić je zbog sepse prije dvije sedmice primljen na intenzivnu njegu Interne klinike KBC-a Zagreb, nakon što mu je ugrađena proteza kuka u Krapinskim Toplicama. S obzirom da je riječ o bolesniku kojemu je ranije presađena jetra i koji je primao imunosupresive, bio je izložen većem riziku od infekcija.

Na Rebro je primljen s evidentnim pokazateljima jakoga infekta, a bio je gotovo bez svijesti kad je prebačen na intenzivnu njegu interne klinike. CT pretragom su pronađene žarište infekcije na otečenoj nozi, koja je bila izvor sepse.

Taj doajen hrvatske muzičke već se desetak godina bori sa zdravstvenim problemima, a 2004. mu je u Padovi presađena jetra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.