Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Život Irine Shayk: Od siromaštva do svjetske slave (FOTO)

19/05/2015

Jedan je od najtraženijih foto-modela i najpoželjnijih žena svijeta. Bila je u petogodišnjoj vezi sa najboljim igračem svijeta Cristianom Ronaldom, a od skoro je viđena u zagrljaju glumca Bradley Coopera.

Ipak, Irina Shayknije oduvek imala život iz snova.

Irina je odrasla u siromašnom ruskom rudarskom gradiću Jemanželinsku. Irinin otac, koji je radio u rudniku uglja, preminuo je zbog akutne bolesti pluća u svojim 40-im, a nakon toga su živjeli izuzetno teško.

„Bili smo veoma siromašni. Poslije škole, sestra i ja smo pomagale majci uzgajajući krompir, krastavac, paradajz. Tako smo preživljavali“, rekla je poznata manekenka u intervjuu za Daily Mail.

Od oca je naslijedila tamniji ten, pošto je bio Tatar, a od majke svijetle oči.

[pull_quote_right]Željela je da postane novinarka, ali je život ipak odnio u drugom pravcu. Nisam bila sigurna čime ću se baviti, ali sam znala da ću napustiti rodni grad[/pull_quote_right]

U rodnom gradu svi imaju samo riječi hvale za nju. Kažu da je oduvijek privlačila pažnju ljepotom i drugačijim izgledom, ali da je bila skromna i dobra učenica. Sa svima se dobro slagala, i nije bila nimalo arogantna.

„Željela je da postane novinarka, ali je život ipak odnio u drugom pravcu. Nisam bila sigurna čime ću se baviti, ali sam znala da ću napustiti rodni grad“, kaže Irina.

Veliki uticaj na nju imala je očeva majka, koja je bila u sovjetskoj vojsci i bila jedan od oslobodioca Berlina.

Njena majka vidjela je jednog dana slučajno oglas za školu ljepote, ali je na umu imala njenu sestru Tatjanu.

Ipak, kada su došli, osoblje je primjetilo Irinu koja je slučajno krenula sa njima. Nakon toga, sa 18 godina otputovala je u Moskvu na takmičenje ljepote Miss Čeljabinsk 2004. godine.

Tamo su je spazili fotografi, koji su joj pomogli da napravi portfolio. Nakon toga, čim su je vidjeli na Zapadu, bio joj je osiguran put u zvijezde.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.