Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjeverna Koreja proizvela alkoholno piće koje ne izaziva mamurluk?

kim yong

Sjeverna Koreja pohvalila se proizvodnjom alkoholnog pića koje ne ostavlja mamurluk kao jutarnju posljedicu opijanja. Prema napisima u državnim novinama Pyongyang Times, ovo sofisticirano piće rađeno je od ekstraksta ginsenga, a umjesto šećera koristi zapečenu rižu za dobivanje alkohola.

Recept je tajna, ali mješavina šestogodišnjeg ginsenga i zapečene riže proizvedeno u tvornici hrane Taedonggang je toliko posebna da ne izaziva mamurluk, a rezultat je dugogodišnjeg istraživanja.

“Koryo Liquor napravljen je od šestogodišnjeg Kaesong Koryo ginsenga poznatog po medicinskom učinku i zapečene riže. Liker je cijenjen među stručnjacima i ljubiteljima alkohola zbog sofisticiranosti i činjenice da ne izaziva mamurluk”, piše Pyongyang Times.

Koryo Liquor dobio je naziv po staroj korejskoj vladajućoj dinastiji iz devetog i desetog stoljeća Nove ere. Komunističke vlasti hvale se velikim uspjesima, ali tvrdnje o alkoholu bez mamurluka blijede u usporedbi s prošlogodišnjim izumom.

Sredinom 2015. godine sjevernokorejski mediji predstavili su cjepivo Kumdang 2 koje je navodno moglo izliječiti rak, HIV/AIDS, ebolu, MERS i ovisnost o drogama.