Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Školu je napustila s 15, trudna ostala s 18, a danas je milionerka

kate stewart1

Kate Stewart s 15 je godina napustila srednju školu, brzo nakon toga ostala je trudna, a već s 23 godine zaradila e prvi milion. Svoje poslovno carstvo koje se sastoji od salona za ljepotu i solarija izgradila je doslovno iz ničega, a svoje bogatstvo dodatno je uvećala ulaganjem u tada posrnuli Liverpool’s Heritage Market.

Danas 33-godišnja poduzetnica pojavila se u britanskoj emisiji “How The Other Half Lives” na Channelu 5.

“Napustila sam školu i nisam imala nikakve kvalifikacije. Radila sam običan posao za dvije i po funte po satu (oko 5 KM). Ostala sam trudna sa 17 godina, a sudbina koja me čekala nije baš bila lijepa. Mislila sam samo ću rađati djecu i živjeti od socijalne pomoći. Svi su me otpisali, a s tim se nisam mogla pomiriti. Borila sam se da dokažem da to nije tako”, rekla je Kate.

kate stewart2

Nakon što je rodila kćerku odlučila je nastaviti školovanje pa je upisala jedan od programa Edge Hill Universityja.

“Završila sam ga i počela sam voditi svoju kompaniju. Novac koji sam zaradila potom sam dobro uložila i izgradila sam svoje poslovno carstvo”, ukratko je opisala svoj životni put.

Danas ima toliko novca da joj nije problem dati preko 200 hiljada funti za dijamante ili potrošiti hiljadu funti za jednu noć u hotelu. Prije putovanja čak naručuje odjeću u hotelsku sobu koju je rezervisala kako ne bi morala sa sobom na put vući prtljag, piše Daily Mail.

“Ne stidim se toga koliko trošim, sve što imam sama sam zaradila i ponosim se svime što kupujem. Katkad su lijepa odjeća i nakit vaš oklop, koji stavite na sebe i izađete u svijet da biste odigrali svoju ulogu. Zbog njih se osjećam sigurnijom”, rekla je Kate koja je 2014. dobila i blizance Graydona i Graysona.

kate stewart