Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Steven Seagal održat će obuku srpskim specijalcima

steven seagal

Tokom razgovora s gradonačelnikom Beograda poznati holivudski glumac Steven Seagal je izjavio da želi otvoriti školu aikida u Srbiji, kako bi promovirao taj sport, ali i Beograd. Predviđeno je da slavni glumac održi obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

“Velika je čast to što nam je jedan od najvećih svjetskih glumaca naš gost tri dana, to što s njim razgovaramo i pokušavamo izgraditi most prijateljstva između njega, njegovih prijatelja i grada Beograda, a cilj je da se što veći broj filmova snimi u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Prema priopćenju koje je poslala Gradska uprava Beograda, s obzirom na izmjene zakona kojim se osiguravaju porezne olakšice za snimanje filmova i da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi, upravo taj grad nudi zanimljive mogućnosti za filmsku industriju.

“Ideja nam je da to ostvarimo i tako zaradimo novac, ali i promoviramo našu zemlju”, rekao je Mali i zahvalio Seagalu što je odvojio vrijeme da posjeti Prihvatilište za djecu.

Glumac se jučer družio s mališanima iz te ustanove. U Srbiju je došao preuzeti nagradu “Braća Karić” za dobročinstvo i humanitarne aktivnosti. Naime, 2014. godine putem YouTubea je poslao apel za pomoć stradalima u poplavama.