Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svakodnevna navika zbog koje se ne možete obogatiti

zena-nesretna123

U knjizi ‘Secrets of the Millionare Mind’, autor (koji je ujedno samostalno došao do statusa milionera) T. Harv Eker identificirao je naoko bezopasnu svakodnevnu naviku koju posjeduje većina prosječnih ljudi, a koju izbjegavaju bogataši: prigovaranje.

“Prigovaranje ja najgora moguća stvar koju možete raditi za svoje zdravlje, ali i bogaćenje”, piše Eker. Naime, kad prigovarate i žalite se, usredotočeni ste na ono loše u vašem životu, a ono na što smo obično fokusirani se ima tendenciju proširiti i rasti.

“Slične stvari se privlače”, piše milioner i dodaje: “Kad prigovarate, vi ustvari privlačite drugo s*anje u svoj život”. Što znači da vam ostaje jako malo mjesta za rast, pogotovo onaj finansijske prirode.

Činjenica koji mnogi često zanemaruju, ili odbacuju kao elitističku, jest da i vaša prijateljstva i veze mogu itekako utjecati na vaš finansijski uspjeh. Steve Siebold, milioner koji je sam izgradio svoje carstvo, a koji je intervjuirao više od 1.200 bogataša, otkrio je da bogati ciljano biraju prijatelje, a njihov izbor utječe na njihov daljnji uspjeh i rast bogatstva.

Eker je naveo sličnu stvar i negativnosti. Udaljavanje od osoba koje se stalno žale jednako je bitno kao i odupiranje potrebi da se sami žalite, tvrdi on.

“Negativna energija je zarazna. Mnogi se ljudi pak vole družiti s osobama koje prigovaraju i slušati ih. Zašto? Odgovor je vrlo jednostavan: Čekaju svoj red!”.

Vrlo je lako upasti u taj začarani krug koji će vas na kraju puno koštati. Ako ste u finansijskim problemima, ili se jednostavno želite obogatiti, prestanite prigovarati te se okružite pozitivnim, uspješnim ljudima.

“Podsjetite se da sami stvarate svoj život i da u svakom trenutku privlačite tuđi uspjeh ili neuspjeh u svoj život”, piše Eker. “Zato je jako važno da sami odaberete svoje misli i riječi; i da to učinite mudro”, prenosi Business Insider.