Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svi su gledali izvlačenje lota u Srbiji, voditeljica promijenila izgled

loto

Poslije skandala koji je izbio u Srbiji nakon izvlačenja Lota, kad se broj 21 pojavio na ekranu prije nego što je ta kuglica uopće izvučena, snimanje 60. kola prošlo je bez takvih poteškoća.

Oči cijele zemlje bile su uprte u emisiju, a gledatelji su odmah primijetili da voditeljica Aleksandra Gudelj, koja je u sedam dana postala međunarodna zvijezda, više nije brineta. Ona je odlučila drastično promijeniti svoj izgled te je kosu ofarbala u plavo.


Tako je sinoćnje izvlačenje bilo posebno, osim “nove voditeljice”, tu su i nove kuglice, jer su one stare na vještačenju. Uskoro će u emisiji biti još nešto novo, novi direktor Državne lutrije Srbije, jer je Aleksandar Vulović podnio ostavku nakon izbijanja skandala. Zanimljivo je i da je u emisiji bilo nešto “staro”. Naime, ponovno je izvučen broj 21.

U međuvremenu, policija je na poligrafu ispitala 11 ljudi, među kojima su voditeljica, operater koji je u grafiku upisao 21 kad je izvučen broj 27, zaposleni u IT službi, članovi komisije i pripadnici osiguranja.

“Operater je priznao da je greškom upisao broj 21, a kada je shvatio da je pogriješio, upisao je i broj 27. Potom je pokušao obrisati broj 21, ali je, kako kaže, softver zakazao i nije uspio u tome. Odmah zatim izvučen je upravo broj 21, što je i izazvalo sumnju javnosti da je izvlačenje namješteno”, ispričao je izvor za Blic.

Iskazi svih ispitanih se podudaraju i nema ničeg što bi izazvalo sumnju da je izvlačenje namješteno.

“Oni su detaljno opisivali proceduru izvlačenja i tvrdili da je sve išlo po planu i da nisu primijetili ništa sumnjivo do trenutka kada se na ekranu pojavio pogrešan broj. Iz njihovih iskaza proizlazi da se zaista dogodila nevjerojatna slučajnost da odmah nakon pogrešno upisanog broja bude izvučen baš taj broj. Međutim, nastavit ćemo istragu i nije isključeno da će narednih dana biti proširen popis ljudi koji će biti podvrgnuti poligrafskom testiranju”, dodao je izvor.

Otkriveno je da je upravo kuglica 21 bila oštećena, a trenutno se istražuje kako je do oštećenja došlo i je li to utjecalo na regularnost izvlačenja.