Magazin

Svi žele biti prijatelji sa studenticom koja neće da se depilira

28/05/2015

Jedna studentica iz Liverpoola ne želi da se depilira, a svoje fotografije postavila je na društvene mreže i izazvala pravu oluju na internetu.

Hrabra Yasmin Gasimova kaže da je nakon što je objavile fotke od muškaraca dobila više od stotinu zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku.

– Nije strašno biti dlakav – rekla je ona za studentski časopis The Tab, dok je na Twitteru pisala da joj nije jasno zašto je dobila toliki broj zahtjeva za prijateljstvo od muškaraca.

yasmin1

Žene je, također, podržavaju i smatraju hrabrom jer je odlučila reći “ne” depiliranju.

– U društvu gdje je prihvatljivo da se žene depiliraju, ja se ne sramim priznati da se ne depiliram. Doduše, malo skratim dlačice ispod pazuha. Ali nemojte se iznenaditi kada me sretnete jednog dana i vidite da su mi i potpazušje i noge dlakavi – istakla je.

Priznala je da su je djeca u školi maltretirala kada su joj se u dobi od 10 godina na nausnicama pojavile dlačice.

yasmin2

Yasmin je kazala kako je o dlakama prestala brinuti kad joj je bilo 11 godina.

– Da bih depilirala noge treba mi sat vremena, a onda bih imala tačkice po nogama, i opet bi narasle za sedam dana. Nisam se osjećala ugodno tako, jer moje noge bez dlačica se ne bi uklapale sa ostatkom mog dlakavog tijela. Sve žene imaju dlačice, samo su kod nekih tanje i svjetlije, ali je društvo odlučilo da je jedino žena bez dlačica ženstvena. Smatram da ništa na ženi ono što je prirodno ne treba da joj utječe na samopouzdanje kako bi osjećala manje ženom. Nema ništa prljavo u dlakama – istakla je Yasmin, te dodala je to realnost ženskog tijela i ne bi je trebali skrivati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.