Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ajkula upala u kavez u kojem se nalazio ronilac (VIDEO)

ajkula

Na obalnom području Meksika zabilježena je dramatična snimka na kojoj se vidi velika bijela ajkula koja je na neku fora završila u kavezu ronioca, dok je ovaj još bio unutra, piše ABC.

Na snimci se može vidjeti kako je morski pas nasrnuo na komad tune koji se nalazio na kraju užeta te je od siline uspio razdvojiti rešetke i prodrijeti u kavez.

U tom trenutku cijela stvar je potpuno izmakla kontroli. Muškarac, koji se nalazio na brodu, otvorio je vrata kaveza koja se nalaze na vrhu, što je omogućilo ogromnom i potpuno prestravljenom morskom psu da praktički iskoči iz njega i pobjegne. Sirota životinja je iz cijele priče izašla s krvavim ranama.

Ali, tu priča nije gotova. Naime, u trenutku incidenta niko na brodu nije posve siguran je li ronioc unutra ili nije. Ali, na kraju snimke se može vidjeti ronioca kako izlazi iz kaveza.

“Iako izgleda da velika bijela psina pokušava napasti kavez, ovo nije napad. Ovaj fantastičan morski pas zagrizao je komad tune koja se nalazila na kraju užeta. Kada velika bijela psina nasrne i zagrize nešto, ona privremeno oslijepi. Oni ne mogu plivati unatraške. Stoga je ovaj morski pas, koji je nasrnuo na mamac, vjerovatno bio zbunjen, pa je krenuo naprijed i strgao metalnu pregradu kaveza”, navodi se u opisu videa.

“U kavezu se nalazio ronioc. On je završio izvan kaveza i promatrao dvije velike bijele psine. Ronioc je veoma iskusan instruktor ronjenja te je ostao miran, a kada je morski pas iskočio iz kaveza, ronioc se vratio u kavez i izašao iz njega neozlijeđen. Posada broda učinila je sjajan posao otvaranjem gornje rešetke kaveza.”