Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Amerikanka ostala trudna na način koji je iznenadio nauku

18/05/2015

Da posljedica analnog seksa može biti trudnoća nije nešto o čemu se inače priča. Jer u oko 999.999 slučajeva od milion i neće biti. No, urolog Brian Steixner tvrdi da je za vrijeme školovanja svjedočio toj jednoj trudnoći koja je bila posljedica analnog seksa, piše NY Post.

Jedne noći mlada, trudna žena došla je u hitnu službu i požalila se na svijetlocrvene mrljice. Iako je “spotting”, odnosno mrlje tokom trudnoće relativno česta pojava, krv je dolazila iz njezina rektuma što i nije tako čest slučaj.

[pull_quote_left]To znači da je i mjesečnicu imala rektalno, a u međuvremenu njezina vagina postala je slijepa ulica koja nigdje ne vodi[/pull_quote_left]

Ispostavilo se da žena kad je rođena nije imala uretru, vaginu i anus. Imala je samo jednu rupu naziva kloaka. Riječ je o iznimno rijetkom stanju koje pogađa samo djevojke. Iako niko ne zna što ga uzrokuje, obično se dijagnosticira kod rođenja i odmah popravlja, tako da beba ima zasebne uretru, vaginu i rektum.

To se dogodilo i u slučaju ove žene. Međutim nešto je pošlo po zlu – ili je operacija bila neuspješna ili je kao odgovor na traumu uzrokovanu operacijom tijelo formiralo fistulu – abnormalnu vezu između organa – i njezina maternica sjedinila se s rektumom.

To znači da je i mjesečnicu imala rektalno, a u međuvremenu njezina vagina postala je slijepa ulica koja nigdje ne vodi. Tokom razgovora žena je Ateixneru rekla da je prije trudnoće imala isključivo analni seks. Nekoliko mjeseci kasnije rodila je na carski rez. To je bila jedina opcija koja je za liječnike dolazila u obzir.

Urolog ne zna što se kasnije događalo sa ženom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.