Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Astrolozi tvrde da znaju ko će biti novi američki predsjednik?!

votingagainst-a

Kako predvidjeti ishod izbora koji su izašli iz svih okvira predvidljivosti? Možda je najbolje pogledati u zvijezde. Naime, stotine astrologa članova Međunarodnog astrološkog udruženja okupili su se u gradu Kosta Mesa, u Kaliforniji, te su, između ostalog, predviđali i ishod američkih predsjedničkih izbora.

Svi su složni u jednom; položaj planeta tog 8. novembra više će odgovarati Hilari Klinton, koja je Škorpija, nego Donaldu Trampu, koji je Blizanac.

“Ovo su izbori koje zapravo niko istinski ne želi”, kaže Rej Meriman, predsjednik Udruženja, koji je otvorio panel diskusiju o američkim izborima. Na ovoj panel diskusiji učestvovalo je šest astrologa iz Kanade, Turske, Velike Britanija, Srbije, BiH i SAD, koji su se jednoglasno složili da će pobjedu odnijeti kandidatkinja Demokratske stranke.

Aleksandar Imširagić iz Srbije je čovjek koji je predvidio da će Tramp osvojiti republikansku nominaciju još kad je bilo čak 17 kandidata u utrci. Ovaj put on kaže da su zvijezde na strani demokrata. “Jednostavno, ovo ne sluti na dobro za Trampa”, rekao je on.

Američka astrologinja Edit Hatavej, koja je predvidjela pobjedu Baraka Obame 2012, kaže da je uvjerena da će se astrološke prognoze i ovaj put pokazati kao tačne.

“Hilari Klinton će pobijediti, 100 odsto su šanse na njenoj strani”, rekla je ona, dodajući da, ipak, ima jednu veliku sumnju u budućnost predsjednice.

“Problem je što nigdje ne vidim održavanje inauguracije”, rekla je Hatavej, zbog čega se počelo spekulisati o zdravstvenom stanju Klintonove, što bi mogao biti jedini razlog odlaganja inauguracije.

Ipak, jedan od problema koji muči astrološku zajednicu svakako je tačno vrijeme rođenja Klintonove. Iako se zna da je rođena 26. oktobra 1947, u vezi s vremenom rođenja je bilo dosta debate. Nedavno su se usaglasili da to treba da bude dva sata i 18 minuta, što je uzeto kao polazna tačka njene natalne karte. Mada, postavlja se logično pitanje; zašto bi neko vjerovao više astrolozima nego izlaznim anketama.

“Ankete su uvijek površne”, kaže Šeri Horn Hasan, jedna od učesnica konferencije, dodajući da anketirani građani često znaju promijeniti mišljenje do samih izbora. Astrologija se, dodaje, oslanja na veoma konkretne stvari. Ranije prognoze Udruženje astrologa tačno je predvidjelo Obamine pobjede 2012. i 2008.

Kada su bili izbori 2000, šest astrologa je bilo podijeljeno, što su pokazali i sami izbori. Naime, tada je Al Gor dobio više glasova na samom glasanju, ali je Džordž Buš pobijedio u elektorskom koledžu i Vrhovnom sudu.