Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zanimljiv komentar

Baka Milana Borjana: Je*ala ga Krajina, što to spominje, tata mu je napola Hrvat

baka

“Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli?” rekla je

Golman kanadske reprezentacije Milan Borjan izjavio je da je dobio više od 2.500 poruka hrvatskih navijača u kojima su ga vrijeđali. Borjan je postao glavna tema utakmice zbog svojih izjava da je rođen u Krajini, a ne u Hrvatskoj.

Borjan je tokom utakmice s Hrvatskom dobio niz neprimjerenih reakcija, a navijači su razvili i transparent s traktorom. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša, i tamo razgovarala s Borjanovom bakom Šteficom.

“Čuj je, malo da sam ljuta. Trebao je makar malo pobijediti”, rekla je Štefica Borjan.

Njen unuk primio je u nedjelju četiri gola.

“A neka je, pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?”, dodaje baka Štefica.

Osim igre, više su prašine digle Borjanove izjave da je rođen u Kninu, dijelu Republike Srpske Krajine. Čula ih je i baka, ali dobro je upoznata s porodičnim stablom pa je kroz smijeh objasnila o čemu se radi.

“Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu. I da voli, kako se kaže, Krajinu. Je*ala ga Krajina!”, navodi baka Štefica.

“Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli?” rekla je.

Na opasku reporterke kako se čini da u toj porodici nema mržnje baka je odgovorila: “Ma nema, nema. Niko nikoga ne mrzi, niko nikoga ne prezire.”

“Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga ko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina”, rekao je Borjan jednom prilikom.

Video snimak izjave Borjanove bake možete pogledati na sljedećem linku.