Taj ludi svijet

Banjalučki psi lutalice “obradili” i automobil supruge golmana Avdukića

18/06/2017

Kada su, uglavnom pod okriljem noći, u banjalučkom naselju Obilićevo počeli napadi na skupe automobile, koji su izgrebani ili su im otkinuti dijelovi poput registarskih tablica, malo ko je mogao da pretpostavi da iza tog čina ne stoje huligani, nego – psi.

Prvi slučaj zabilježen je prije nepun mjesec, a kako je vrijeme odmicalo, šteta je bila sve veća, a ogorčenih vlasnika četvorotočkaša je bilo sve više.

Svako bi pomislio da je neko ciljano birao mete jer su među oštećenim vozilima i dva gotovo nova, proizvedena 2011, odnosno 2013. godine.

Samo četiri godine star je pasat, vlasništvo Irme Avdukić, čiji je suprug Asmir Avdukić, inače golman banjalučkog Borca, policiji dojavio prvi slučaj.

On je u prijavi, kako nezvanično saznajemo, naveo da su oštećenja na tom vozilu nastala ili 24. maja naveče ili 25. maja ujutru, a šteta iznosi 550 KM.

“Ujutru sam primijetio oštećenja na vozilu i slučaj sam prijavio policiji. Pravo da vam kažem, nisam mogao ni da pretpostavim kako su oštećenja nastala. Naravno da sam bio iznenađen kada sam čuo da su štetu napravili psi”, rekao je Avdukić za “Nezavisne”.

Policija se odmah nakon Avdukićeve prijave prihvatila posla, ali se novi zadatak nametnuo već za nekoliko sedmica: oštećena je džeta, proizvedena 2011. godine, vlasništvo jednog univerziteta, a čiji je pomoćnik direktora prijavio taj slučaj.

On je naveo da su oštećenja nastala između 11. juna u 20 časova i 12. juna u osam sati, u Ulici Slobodana Kusturića.

Da je riječ o serijskom pohodu, ispostavilo se već nekoliko dana kasnije, kada je treći Banjalučanin prijavio oštećenja “teška” 700 maraka na džeti proizvedenoj 2004, a koja je bila parkirana takođe u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića, a u kojoj je bio parkiran i pasat Avdukićeve.

Zabilježena su još dva oštećenja na vozilima, koja nisu prijavljena, a istraga je dobila uspješan epilog zahvaljujući i video-nadzoru, pošto su kamere zabilježile napade.

Slučaj su vodili pripadnici banjalučke Policijske stanice Obilićevo, koji su radom na terenu, te analizom snimaka sa izuzetih kamera utvrdili ko je odgovoran za ovu dotad prilično zagonetnu situaciju.

“Policajci su na osnovu pregledanih video-nadzora, te prikupljenih informacija, a prethodno organizovanih opservacija, utvrdili da su vozila oštetili psi lutalice”, naglasila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, dodajući da je o svemu upoznata i inspekcija.

Nezvanično saznajemo da je ukupna šteta na autima veća od 5.000 maraka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.