Taj ludi svijet

Banjalučki voajer skrivenom kamerom snima djevojke ispod haljina

14/07/2016

Centrom Banje Luke kreće se manijak s vrećicom u kojoj ima kameru i kojom snima žene i djevojke ispod haljine. Tvrdi to šokirana Banjalučanka koja je pozvala redakciju “Nezavisnih” kako bi upozorila sve sugrađanke ukoliko bi im ovaj voajer prišao i pokušao da ponovi nešto slično.

Kako je ispričala, primijetila ga je čekajući autobus na lokaciji stare autobuske stanice u Vidovdanskoj ulici, u utorak oko 19:30 sati.

“Na stanici je bilo nekoliko djevojaka obučenih u haljine koje su čekale autobus. On je šetao po stajalištu i svako malo išao od jedne do druge. Prilazio im je veoma blizu, stao bi nekoliko trenutaka, a zatim otišao. Sve vrijeme je lagano mahao kesom”, kazala je ona.

Dodaje kako joj je postao sumnjiv kada je kesom zapeo za haljinu jedne od djevojaka.

“Prišla sam da malo bolje vidim jer sam sumnjala da pokušava da ukrade novčanik, a onda sam shvatila da je na ćošku poluprovidne kese rupica, nakon čega sam primijetila i kamericu. Toliko sam bila ljuta da bih ga, da sam ga uhvatila, udavila. Međutim i on je vjerovatno spazio da je razotkriven pa je otišao”, priča naša sagovornica.

Opisala ga je kao visokog mlađeg muškarca, između 25 i 30 godina, koji je na sebi imao teksas bermude, plavu majicu i kačket.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka su kazali kako im ovaj slučaj nije prijavljen, ali da će u svakom slučaju provjeriti navode.

“Preduzet ćemo sve mjere i radnje kako bismo utvrdili da li je izvršeno krivično djelo”, rečeno je u policiji.

U proteklih nekoliko godina u Banjoj Luci je bilo nekoliko sličnih slučajeva. Portir IRB-a otkriven je 2014. godine nakon što je telefonom snimao svoje koleginice koje su išle u toalet. Godinu dana ranije u Laktašima je uhapšen voajer koji je telefonom snimao komšinicu i njenu maloljetnu kćerku.

Komentari