Taj ludi svijet

30 godina poslije

Beba s naslovnice čuvenog Nirvaninog albuma tuži bend: “To je seksualno iskorištavanje”

25/08/2021

Prema optužnici, Elden tvrdi da nije mogao dati svoj pristanak da se njegova fotografija koristi za naslovnicu jer je imao samo četiri mjeseca, a dodaje da njegovi skrbnici također nisu dali pristanak

Beba s naslovnice Nirvaninog slavnog albuma “Nevermind” iz 1991. sada je odrastao muškarac koji je odlučio tužiti bend zbog seksualnog iskorištavanja.

Naime, muškarac po imenu Spencer Elden tvrdi da je upravo on gola beba uslikana u bazenu pa je odlučio izvući novac od preostalih živućih članova benda i nasljedstva Kurta Cobaina – punih 30 godina nakon što je album objavljen.

Prema optužnici, Elden tvrdi da nije mogao dati svoj pristanak da se njegova fotografija koristi za naslovnicu jer je imao samo četiri mjeseca, a dodaje da njegovi skrbnici također nisu dali pristanak.

TMZ piše kako Elden u tužbi navodi kako je riječ o dječjoj pornografiji i tvrdi da je bend obećao da će prekriti njegove genitalije naljepnicom no taj dio nikad nije ukomponiran na naslovnici albuma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli spencer elden (@spencerelden)

Prema sudskim dokumentima, Elden tvrdi kako ga Kurt, Dave Grohl i ostali nisu uspjeli zaštititi od seksualnog iskorištavanja i kako zbog fotografije svog nagog tijela na naslovnici ima cjeloživotne posljedice.

Najmanju odštetu od 150.000 dolara zahtijeva od svakog člana Nirvane, ali oni zasad još nisu komentirali slučaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.