njemačka

Benzinska greškom prodavala gorivo za jedan euro, 3.000 litara otišlo do mraka

Nikad skuplje gorivo u Hrvatskoj
18.01.2022., Sibenik - Najavljeno novo poskupljenje docekalo je jutros vozace na benzinskim crpkama. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

“Rezervoar od 3.000 litara bio je prazan kasno navečer”, rekao je zakupac benzinske stanice

Benzinska pumpa u njemačkom gradu Gerolzhofen u saveznoj zemlji Bavarskoj slučajno je prodavala gorivo po cijeni nešto većoj od jednog eura za litar.

Kako pišu mediji, Super Plus je na toj benzinskoj pumpi koštao 1.029 eura/litar. Jeftino gorivo rezultiralo je općom navalom u utorak poslijepodne.

“Rezervoar od 3.000 litara bio je prazan kasno navečer”, rekao je zakupac benzinske stanice.

Dugi kolone automobila u utorak poslijepodne u području Gerolzhofena: Na benzinskoj postaji na Frankenwinheimer Strasse litra Super Plus benzina koštala je samo 1,029 eura, što je za jedan euro manje od stvarne cijene. Vozači su iskoristili priliku: na kraju dana rezervoar s 3.000 litara benzina bio je prazan. U srijedu ujutro litra Super Plus benzina je ponovno koštala 2,099 eura, pišu njemački mediji.

Kako je u srijedu objavio operater benzinske do pogrešne cijene došlo je zbog pogreške radnika pri unosu cijena. U 21.41 spremnik je bio prazan.

Benzinska još ne može reći koliko je litara goriva prodano po jeftinijoj cijeni. Sada stvar knjiži kao “neželjenu akcijsku prodaju” i nimalo ne zamjeraju vozačima koji su jeftino natočili rezervoare.