Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Znači, može se

Bio direktor banke u BiH, a sada radi na željeznici u Njemačkoj

873×400

Ističe kako su i u Njemačkoj za pristojan život potrebne dvije plaće u jednom domaćinstvu

Igor Trojak, magistar društvenih znanosti iz područja ekonomije, sin poznatog tuzlanskog fotoreportera Tomislava, zamijenio je direktorsku poziciju u filijali jedne banke u Tuzli poslom na željeznici u Njemačkoj.

Odluka o odlasku iz rodnog grada i države, priznaje, nije bila lagana, piše Dnevni avaz.

– Trenutno radim na željeznici, ali sam i u postupku priznavanja fakultetske diplome pa ću aplicirati za posao u financijskom sektoru. Uvijek sam želio raditi u inozemstvu, jer je tržište rada izazovnije i bolje funkcionira od našeg. Kod nas su, nažalost, važniji podobnost, korupcija, nepotizam – kaže Trojak.

Ističe kako su i u Njemačkoj za pristojan život potrebne dvije plaće u jednom domaćinstvu.

– Jedna da se pokriju životni troškovi, zakup stana, hrana, komunalije, auto, a druga za štednju. Ovdje je velika potražnja za kvalificiranim i visokokvalificiranim radnicima. Dobro se plaćaju sobarice u hotelima, oko 1.200 mjesečno, blagajnice zarade stotinu eura više, skladištar oko 1.500 – kaže Trojak.  Navodi da zidari, moleri i ostali građevinski radnici mogu zaraditi veće iznose.

– Namješten trosoban stan sa svim troškovima plaćam skoro 950 eura, troškovi životnih namirnica su nešto skuplji nego kod nas – rekao je Trojak.