njemačka

Bio je državni ministar u Afganistanu, sada radi kao dostavljač hrane

afganistan-da-bakandi-almanya-da-bisikletli-kurye-oldu_1629629908-1100×630

Lokalni njemački list “Leipziger Volkszeitung” objavio je kako je Saadat, koji je obnašao funkciju ministra komunikacija i tehnologije u Vladi Afganistana, 2020. godine napustio to ministarstvo i doselio u njemačku pokrajinu Saksonija

Sayed Ahmad Saadat, bivši afganistanski ministar komunikacija i tehnologije, radi kao dostavljač hrane u njemačkom gradu Leipzigu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni njemački list “Leipziger Volkszeitung” objavio je kako je Saadat, koji je obnašao funkciju ministra komunikacija i tehnologije u Vladi Afganistana, 2020. godine napustio to ministarstvo i doselio u njemačku pokrajinu Saksonija.

Saadat se u Leipzigu zaposlio te biciklom dostavlja hranu.

“Trenutno živim jednostavnim životom. U Njemačkoj se osjećam sigurno. Zadovoljan sam svojim životom u Leipzigu. Želim uštedjeti novac kako bih mogao ići na kurs njemačkog i učiti više. Aplicirao sam za mnoge poslove, ali bez rezultata. Moj trenutni san je raditi u njemačkoj telekomunikacijskoj kompaniji”, izjavio je Saadat.

Bivši ministar prethodno boravio je u Velikoj Britaniji, a u Afganistan je došao na poziv bivše Vlade u Kabula da postane ministar.