Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivšem poslala sliku seksa sa novim ljubavnikom, on poludio i ubio ga

Sara-Bramli

Britanka Sarah Bramleyi (29) je priznala da je podstakla svog bivšeg momka na nasilje, koje je završilo ubistvom, tako što mu je poslala fotografiju seksa s novim ljubavnikom. Bramley se na sudu izjasnila krivom za “podsticanje ili pomaganje u izvršenju krivičnog djela”.

Naime, ona je svom bivšem momku Davidu Saundersu (33) poslala fotografiju seksa s novim momkom Michaelom Lawsonom (34).

Sarah i David

Vrlo brzo pošto je dobio fotografiju, Saunders je izgubio kontrolu i iz ljubomore kuhinjskim nožem ubo u srce Lawsona, inače oca jednog djeteta. Lawson je umro od jednog uboda, a Saunders je zbog ubistva dobio doživotnu kaznu zatvora, s minimalnim trajanjem od 22 i po godine.

Poslije seksa s Lawsonom i pošto je poslala fotografiju Sandersu, Bramley je, navodno, ošamarila Lawsona naredivši mu da napusti kuću.

Michael Lawson

– Upravo sam udarila momka u lice jer nije htio da ode kući. U šta sam se to upetljala? – navodno je napisala u poruci Saundersu i rekla mu da je Lawson van kuće i da slobodno može da “razbije tu p***u”.

Bramley je tvrdila da je mislila da će Saunders samo da prebije Lawsona, a ne i da ga ubije.

Saunders je priznao ubistvo i pokušao da umanji trajanje kazne tvrdeći da nije ponio sa sobom nož i da nije namjeravao da ubije Losona. Bramley je odobrena kaucija, a prijeti joj do šest mjeseci zatvora.