Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusija

Bizarna ispovijest majke divlje djevojčice pronađene u smeću: “Neko mi je podmetnuo” (VIDEO)

majka

Govoreći prvi put iza rešetaka na sudu, Irina je novinarima rekla kako istražitelji iz Moskve smatraju da je tukla dijete i zanemarivala je, ali negira da je to istina

Slučaj djeteta starog pet godina koje je usred Moskve nađeno kako živi u neljudskim uslovima zaprepastio je cijeli svijet, a opravdanje njene majke je nevjerovatno.

Irina Garaščenko, majka ruske “divlje djevojčice” koja je spašena iz stana prepunog smeća i bubašvaba, rekla je da je podizala svoje dijete “u dobrim uslovima” i ostavila stan čistim.

Zabrinuti doktori u Moskvi kažu da petogodišnje dijete koje se zove Ljubov ne može da govori, nikada nije vidjelo voće niti spavalo u krevetu, i užasava se vode.

Garaščenko (47) koja je fakultetski obrazovana, zadržana je u pritvoru dva mjeseca zbog sumnje za pokušaj ubistva. Ako bude osuđena, ona će se suočiti sa do 15 godina zatvora, piše “Daily mail”.

Ona, međutim, tvrdi da voli svoje dijete i da joj je neko podmetnuo smeće u stan.

Govoreći prvi put iza rešetaka na sudu, Irina je novinarima rekla kako istražitelji iz Moskve smatraju da je tukla dijete i zanemarivala je, ali negira da je to istina.

Strašni uslovi u kojima je mala Ljubov pronađena šokirali su Ruse, a zaštitnica građana za djecu Ana Kuznjecova lično je posjetila devojčicu u bolnici.

Stanje doma u kojem je devojčica živjela s majkom tako je loše da su spasioci morali da nose opremu za hemijsku zaštitu kad su ušli u stan.

Garaščenko insistira na tome da je svoje dijete podizala u dobrim uslovima.

– Istražitelj mu je rekao da tučem svoje dijete i tjeram je da se ubije. Ali, ja sam njena mama, ja sam je rodila. Ona mi je prvo dijete, imala sam tad 41 godinu. Pet i po godina sam je hranila i odgajala. Naravno da je volim, nikad je ne bih ostavila – kaže majka i dodaje da ne razumije što se dogodilo u stanu i da želi da ode i sama vidi o čemu se radi.

Međutim, ona je u pritvoru.

– Ne puštaju me da idem tamo i ne daju mi da vidim svoju kćerku. Ne znam što se u stanu dogodilo. Priveli su me u blizini stana – rekla je ona.

Prema njenim riječima, moguće je da joj je neko to podmetnuo. Ona je rekla da je svega nekoliko sati nije bilo kod kuće, međutim susjedi tvrde da je dijete danima bilo samo. Kada su čuli dječiji plač, pozvali su policiju. Njena majka inače radi u jednoj energetskoj kompaniji u finansijskoj službi.

– Zarađujem novac, plaćam za sve, izdržavam je i hranim. Bila je u dobrom stanju – dodaje Garašenko.

Kako je istakla, nije istina da dijete ne umije da komunicira, ali je rekla da Ljubov nije išla u vrtić i da se ona sama brine o njenom obrazovanju.

– Brinem se kao i svaka druga majka. Želim da je vidim, zagrlim i poljubim, ona je moje dijete i boriću se za nju – rekla je ona.

Susjedi čak kažu i da je majka nekada bila opsednuta čistoćom i da je često čistila i javne površine oko zgrade u kojoj stanuje.

Ljekari koji se brinu za djevojčicu tvrde da ona ne govori i da samo ispušta nepovezane zvukove. Morali su da joj hirurški uklone ogrlicu koja joj se urezala u vrat. Utvrdili su da dijete nema psihičkih poteškoća u razvoju, već da je sve rezultat dugogodišnje nebrige.

– Spava u stolici, sklupčana. Nikad nije vidjela voće. Kad smo joj ponudili mandarinu, nije znala šta da radi s njom i samo ju je gledala. Kad ju je probala, bila je vidno zadovoljna i nasmijala se. Jako se boji vode i još imamo problema s njenom higijenom jer ne želi da se kupa. Plaši se i elektronskih uređaja – rekao je ljekar i dodao da zbog toga nisu mogli da joj urade EKG.

U stanu prepunom smeća pronađena potpuno divlja djevojčica