Taj ludi svijet

Indonezija

Boeing 737 pretvoren u restoran (FOTO)

19/09/2020

Lanac restorana nazvan "Steak 21", koji je poznat po posebnom jelovniku u mnogim regijama zemlje, otvoren je i u avionu "Boeing 737", koji je prestao letjeti 2017. godine

Avion tipa Boeing 737, koji se nekada koristio kao putnički avion u Lion Airlinesu u Indoneziji, danas je pretvoren u restoran, javlja Anadolu Agency (AA).

Lanac restorana nazvan “Steak 21”, koji je poznat po posebnom jelovniku u mnogim regijama zemlje, otvoren je i u avionu Boeing 737, koji je prestao letjeti 2017. godine.

Veliki broj domaćih i stranih turista posjećuje restoran u avionu postavljenom na parkingu trgovačkog centra u gradu Bekasi. Avion je u originalnom stanju, samo su promijenjene presvlake na sjedištima.

Direktor restorana Mamba Usul Hikmatullah rekao je da je restoran u avionu zanimljiva opcija za one koji žele jesti u drugačijem konceptu i da su kupci zadovoljni uslugom.

“Uposlenici nose odjeću stjuardesa i pilota. Našim kupcima nudimo i priliku da na kraju naprave fotografiju u kokpitu”, pojasnio je Hikmatullah.

Posluju oko 3,5 godine, a kapacitet restorana je 87 ljudi.

Hikmatullah je rekao da su u okviru mjera protiv nove vrste koronavirusa smanjili kapacitet gostiju na 40 i da trenutno rade s rezervacijama.

Dea Rezanti, jedna od gostiju, izjavila je da se odlučila za ovaj restoran zbog drugačijeg koncepta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.