Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstrumi

Bračni par uhapšen: Četiri godini držali roba u šupi

rob engleska1

Uhapšeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Chilwortha, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu

Jedan britanski bračni par uhapšen je nakon što je utvrđeno da su držali Poljaka kao roba u šupi u dvorištu četiri godine. Tjerali su ga da radi za hranu kojoj je istekao rok trajanja, rekli su danas zvaničnici.

Policija i grupa za borbu protiv modernog ropstva saopštili su danas da su uhapšeni 56-godišnja žena i 54-godišnji muškarac iz Chilwortha, na jugu Engleske, pod sumnjom da su držali roba u dvorištu.

Policija je saopštila da su ljekari obavijestili vlasti da je muškarac životne dobi od 40 godina ušao u zdravstveni centar i rekao osoblju da je prisiljavan da radi da bi dobio nešto da jede.

Muškarac, kome je u međuvremenu data pomoć, naveo je da nije imao toalet sa tekućom vodom i da su ga tjerali da spava na betonu.

“U 21. vijeku niko ne smije da bude prisiljavan da živi u tako ponižavajućim uslovima”, rekao je Tony Byrne, viši istražilac u grupi za borbu protiv modernog ropstva GLAA.

Hapšenje je uslijedilo nekoliko sedmica nakon što je policija na sjeveru Engleske spasila žrtvu ropstva koji je 40 godina boravio u šupi. Policija je u ovom slučaju uhapsila 79-godišnjeg muškarca.

Mnoge žrtve modernog ropstva privučene su da dođu u Britaniju lažnim obećanjima o boljem životu. Zatim su prisiljavani da rade u autopraonicama, na gradilištima, u hotelima, različitim salonima i farmama.