Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kolumbija

Brojne mačke na groblju privlače pažnju dvije decenije

20211128_2_51077732_71105702_Web

Jedan od mogućih odgovora na pitanje zašto su mačke odabrale baš groblje u Mompoxu za svoj dom jeste to što tamo pronalaze dovoljno hrane, a najčešće od turista i mještana koji posjećuju grobove najmilijih

Gradsko groblje u kolumbijskom gradiću Mompoxu poznato je po brojnim mačkama koje žive u tom kompleksu već dvije decenije, a za šta se vežu brojne legende i mitovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnogi smatraju da su se mačke na tom groblju nastanile kako bi uživale u sunčanju i tišini, dok drugi vjeruju da su tu iz nekog dubljeg razloga.

Još jedan od mogućih odgovora na pitanje zašto su mačke odabrale baš groblje u Mompoxu za svoj dom jeste to što tamo pronalaze dovoljno hrane, a najčešće od turista i mještana koji posjećuju grobove najmilijih.

U javnosti, pak, često se može čuti priča koja povezuje mačke na groblju sa smrću sina gradonačelnice Mompoxa iz 2001. godine.

Dan nakon sahrane, na njegovom grobu se pojavila mala crna mačka. Ta porodica je od 1923. godine na lokalnom nivou poznata pod nadimkom “Mačke”, pa je i to bio motiv niza mitova i legendi kod ljudi tih prostora.