Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Brutalna tuča dvije učenice, ostali snimali i navijali (VIDEO)

tuca

Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinarska, Agronomska i Prehrambeno-tehnološka, svi direktori i pedagozi su odmah reagovali

Prošle sedmice kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Zagrebu potukle su se dvije učenice. Snimala ih je vršnjakinja, a ostali su se okupili i navijali. Navodno je sukob između njih izbio zbog momka, pišu hrvatski mediji.

Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinarska, Agronomska i Prehrambeno-tehnološka, svi direktori i pedagozi su odmah reagovali.

– Istina je, učenice su se potukle u garažama iza škole. Čim sam čula što se događa, odmah sam nazvala policiju, međutim dok su oni došli na mjesto događaja, svi su se razišli, kaže direktorica Veterinarske škole Andrea Đurđević.

Iako taj dan nisu uspjeli saznati šta se tačno dogodilo, krenula je u istraživanje o kojim se učenicama radilo te koji je zapravio bio slijed događa koji je doveo do međuvršnjačkog nasilja.

– Imamo jako puno učenika i nisu svi iz iste škole. Ali to nam u tom trenutku nije bilo bitno. Željeli smo pronaći počinitelje i stati tome na kraj – kaže direktorica.

Nakon dva dana istraživanja, anonimno je zaprimila video tučnjave koji je snimala jedna od učenica.

– Trebalo nam je dva dana da otkrijemo ko su dvije djevojčice sa snimka. Čim smo saznali, obje smo pozvali u ured na razgovor – nastavlja ravnateljica.

Saznali su da je jedna učenica Veterinarske škole, a druga Agronomske škole.