Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Carinici nisu mogli vjerovati gdje je sakrio svoju suprugu (FOTO)

15255_2308143-zena-skrivena-u-komodi-gp-gradina-24-08-2020-ff_iff

Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu

Carinici su se na prelazu Gradina između Bugarske i Srbije suočili s još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje, saopštila je danas Uprava carina Srbije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza Gradina kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi švedskih registarskih oznaka. Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Nakon pregleda kombija, u improvizovanoj komodi koju je pomenuti putnik prevozio u teretnom dijelu kombija, otkrivena je 31-godišnja Marokanka koja je tu bila sakrivena.

Da bi to uopšte bilo moguće, fioke komode su namjerno skraćene, kako bi se napravio neophodan prostor, a potom pokrivena i dušecima.

Sakrivena osoba je kod sebe imala pasoš Maroka, a, u razgovoru s putnicima, carinici su saznali da je riječ o bračnom paru čija je namjera bila da prođu kroz Srbiju na putu do Švedske.

Naime, muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju.