Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"prekipilo mu"

Casillasova poruka na Twitteru izazvala poplavu lažnih vijesti, tvrdi da mu je profil hakovan

sarcas

Casillas se razveo Sare Carbonero s kojom ima dva sina

Iker Casillas, legendarni kapiten Real Madrida i jedan od najboljih golmana svih vremena koji je s Kraljevskim klubom i španskom reprezentacijom osvojio apsolutno sve, nakon serije tekstova koji su izašli i njegovoj navodnoj ljubavnoj vezi sa španskom glumicom Alejandrom Onieva izazvao je pometnju svojom objavom na Twitteru.

Biviš kapiten Reala i španske reprezentacije je, kako piše španski AS ironičnom kratkom porukom na Twitteru koja je glasila “Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gej”, izazvao pometnju u šapanskim medijima.

Mnogi tu poruku nisu shvatili kao ironiju, nakon čega su društvene mreže preplavili naslovi prema kojima je Casillas “priznao svoju seksualnu orjentaciju”.

“Casillas je javno reagirao upečatljivom porukom koja je zatekla mnoge njegove pratitelje, a ne radi se o nikakvom hakiranju. “Nadam se da me poštuju: ja sam gay. #HappySunday”, ironizirao je Madridista na Twitteru s ciljem da mediji prestanu plasirati lažne informacije o njegovim udvaranjima glumici, koje su porasle nakon njegovog prekida sa Sarom Carbonero”, objavio je španski AS.

“Tweet koji je postao viralan lajkovalo je više od 100.000 ljudi za manje od sat vremena, a Carles Puyol je reagirao na objavu svog velikog prijatelja porukom: “Vrijeme je da kažeš nešto o nama, Iker”, napisala je legenda Barce uz nekoliko emotikona srca”, objavio je AS.

No, nešto kasnije, legendarni golman je ipak izjavio da mu je profil hakovan i uputio izvinjenje svim pratiocima i LGBT zajednici.

Nekoliko sati nakon sporne objave, nakon što je prvobitnu obrisao, još jednom se oglasio i potvrdio da mu je profil hakovan.

– Profil mi je hakovan. Srećom, sve je kako treba. Izvinjenje svim mojim pratiteljima i naravno, još jedno izvinjenje LGBT zajednici – napisao je Casillas.

Casillas se razveo Sare Carbonero s kojom ima dva sina.

Casillas je u Real Madrid stigao kao dijete i u klubu je ostao 25 godina. Debitirao je 1999. kao 18-godišnjak. Za klub je nastupio 725 puta po čemu je drugi iza Raula. Kao prvi golman Španije osvojio je naslov svjetskog i dva naslova europskog prvaka. S Realom je osvojio 19 trofeja uključujući tri Lige prvaka, a karijeru je završio u Portu.