Drvosječa iz Minnesote

Četiri dana preživio zaglavljen pod drvetom, jeo je insekte i pio vlastiti znoj (FOTO)

drvosjeca

Jonathan Ceplecha (59) rušio je drveće iza svoje kuće u Redwood Fallsu 27. augusta kad je hrast koji je pilio pao na njega i zarobio ga

Muškarac iz Minnesote šokirao je svoju porodicu kad su otkrili da je preživio više od 100 sati nakon što je ostao zarobljen pod srušenim drvetom.

Jonathan Ceplecha (59) rušio je drveće iza svoje kuće u Redwood Fallsu 27. augusta kad je hrast koji je pilio pao na njega i zarobio ga. Njegov sin Miles Ceplecha rekao je da su obje noge njegovog oca “odjednom bile prikliještene ispod nepomične cjepanice i gornji mu je dio trupa bio polusavijen dok je uspravno sjedio na zemlji”.

Jonathanu su bile slomljene noge i bio je u nevjerovatnim bolovima, ali bez telefona sa sobom nije mogao pozvati pomoć. Sljedeća četiri dana 59-godišnjak je preživio jedući biljke i insekte te pijući znoj i kišnicu koju je uspio skupiti u odjeći.

Miles, koji je očevu priču ispričao na stranici GoFundMe, rekao je kako je Jonathan noću pokrivao glavu košuljom kako bi spriječio insekte da ga napadaju dok spava. Dok je bio zarobljen, otac, koji je izrazito religiozan, često se molio i pokušavao se odvratiti od panike meditirajući.

Članovi porodice počeli su se brinuti kad Jonathan nije odgovarao na njihove telefonske pozive i nije se pojavio na poslu pa je 31. augusta njegova bivša supruga otišla na njegovo imanje kako bi istražila. Ondje je 59-godišnjaka pronašla zaglavljenog pod drvetom i kontaktirala je šerifov ured za pomoć.

Vlastima su trebala gotovo dva sata da ga spasi, a nakon što je oslobođen, prebačen je u bolnicu, gdje se sada oporavlja. Iz lokalnog šerifovog ureda nisu mogli vjerovati da je Jonathan uspio toliko dugo preživjeti sam, prenosi Index.

Miles je pokrenuo GoFundMe kampanju kako bi mogao platiti očev oporavak. Jonathan je već bio podvrgnut operacijama i premda njegovog oca čeka dug oporavak, Miles je rekao da će vjerojatno biti spašene obje njegove noge.