Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška na facebooku

Cijeli svijet stao uz bika Jerryja, potraga za njim traje danima: “Ne smiju ga dirnuti”

bik

– Ne smiju ga dirnuti, zabranio sam im da ga ubiju – rekao je gazda, koji je Jerryja odlučio pošto-poto zadržati na životu

Potjera za neuhvatljivim bikom Jerryjem ušla je u četvrti dan. Gazda, policija, veterinari i lovci uzaludno ga ganjaju po brdima iznad Kaštela, ali Jerry se ne da.

Mislili su da ga imaju u nedjelju navečer, kad se iznenada pojavio jednoj ženi u dvorištu. Ipak, neukrotivi Jerry se po drugi put oteo hvatačima i dalje jaše slobodno.

Novinari su se javili  lokalnom lovačkom društvu Putalj koje je uključeno u potragu. Zanimalo ih je hoće li pucati na bjegunca ako ga vide, piše 24sata.hr.

– Nećemo. Kad ga uočimo, moramo se javiti gazdi i onda će on doći po njega. Na nama je samo da ga lociramo i pratimo. U nedjelju ga je tražilo 80 lovaca i na njega bi pucali jedino u slučaju da krene na nas, da nas iznenada napadne – rekao nam je lovac Kajica Bonacin.

Jerryjev vlasnik Ivan Božić potvrdio je ovu informaciju.

– Ne smiju ga dirnuti, zabranio sam im da ga ubiju – rekao je gazda, koji je Jerryja odlučio pošto-poto zadržati na životu.

A kako i ne bi, kad je jogunasti bik praktički preko noći postao zvijezda. Izbjegao je mesarski nož i čistom snagom eskivirao iz modernog boksa. Vlasnik klaonice još se čudom čudi kako je Jerry uspio izbjeći sudbinu nepreglednog niza životinja koje su skončale u njegovim mašinama. Valjda su imale manje volje za životom.

O Jerryju su se raspisali i svjetski mediji. Tako austrijski Kleine Zeitung piše o kolosu teškom 650 kilograma koji već danima uspješno bježi po brdima iznad Kaštela i zafrkava svoje progonitelje. U popodnevnim satima smo se još jednom čuli s gazdom Božićem, koji nam je ranije rekao da će Jerryja ostaviti na životu i omogućiti mu hotel s pet zvjezdica u Dalmatinskoj zagori. Još ga nije uspio uloviti. Vjetar se vezati ne može.

Koliko je Jerry popularan svjedoči i da je dobio grupu podrške na Facebooku.