Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijeg od mobilizacije

Cijena avionske karte iz Moskve za Beograd dostigla vrtoglave cifre, ide se preko Dubaija

karta

Što se sutrašnjih letova iz Moskve tiče, karata je ostalo još malo, a dostupne su samo u poslovnoj klasi

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je jutros da je već potpisan dekret o “djelomičnoj mobilizaciji”. Kao posljedica toga, oko 300.000 Rusa bit će pozvano u borbu. Brojni Rusi su već napustili zemlju, a ova odluka bi mogla potaknuti još mnoge, što se i očituje u cijenama i nedostatku karata na letovima između ruskih gradova i gradova u zemljama koje Rusima omogućuju posjete.

Jedna od tih zemalja je i Srbija, a hrvatski Index je objavio stanje s letovima između dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga te glavnog grada Srbije, Beograda. Zrakoplovi kompanija Turkish Airlinesa, Emiratesa i flydubaija povezuju navedene gradove. Cijene karata su strelovito narasle.

Što se sutrašnjih letova iz Moskve tiče, karata je ostalo još malo, a dostupne su samo u poslovnoj klasi. Rusi tako Emiratesom i flydubaijem preko Dubaija do Beograda mogu letjeti za najmanje 68.278 kuna, odnosno oko 17.500 KM, prema podacima s Google Flightsa. Letovi iz Sankt Peterburga više nisu dostupni.

Moskva i Beograd također su bili povezani Turkish Airlinesom preko Istanbula, ali karata za sutra više nema. Cijene karata se inače u prosjeku kreću od 1750 do 7900 kuna, odnosno od 450 KM do nešto više od 2.000 KM, ali su zbog invazije počele značajno rasti.

Što se tiče ostalih država koje Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su i svi izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji.