Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostavila čestitku

Čistačica dala otkaz u stilu, šefovima poručila: To je zato što ste se..nje

62152787_10156596607827547_6728233656944427008_n

Kad je prošle sedmice 40-godišnjakinja odlučila dati otkaz, pronašla je najjeftiniju čestitku koju je mogla i u nju zapisala sve svoje pritužbe

Ženal koja tvrdi da je bila zlostavljana na poslu, dala je otkaz tako što je šefovima ostavila čestitku s porukom: “Žao mi je zbog vašeg gubitka”, te je nabrojala sve što joj je smetalo.

Lisa Bell iz Blackpoola u Engleskoj radila je kao čistačica u hotelu Lyndene samo četiri mjeseca prije nesvakidašnjeg otkaza. Tokom tog kratkog razdoblja, tvrdi da je morala raditi u teškim uvjetima, kao što je zabrana sjedenja za vrijeme pauze za čaj.

Navodno je bila ograničena i na jedno piće tokom tri 10-minutne pauze u šestosatnoj smjeni, a rekla je i da su je šefovi špijunirali.

Kad je prošle sedmice 40-godišnjakinja odlučila dati otkaz, pronašla je najjeftiniju čestitku koju je mogla i u nju zapisala sve svoje pritužbe. Otkrila je i kako je njezina kolegica Karan Pool također dala otkaz s njom.

“Kao što ste možda primijetili, nisam na poslu danas”, počela je svoju ispovijest. “To je zato što ste seronje pa sam našla novi posao”, nastavila je te otkrila da im je planirala javiti sedam dana unaprijed sve dok joj na neplaćenom odmoru nisu rekli da ne sjedi.

“Mrzim činjenicu da čak i kad sam bila na neplaćenoj pauzi, on je sjedio u svom uredu i špijunirao me. Da ste vas dvoje radili konstantno, na nogama šest radnih sati, i vi biste željeli sjesti na deset minuta”, poručila im je.

“Pozdrav, Lisa Bell.”

“P.S. Karen je također dala otkaz, nju ste tretirali još gore… Idemo raditi zajedno.”

Lisa je fotografiju čestitke podijelila na Facebooku, gdje je šefove opisala kao zlostavljače.

“Izgubili su dvije dobre čistačice – pouzdane i vrijedne. Srećom, moj novi šef ima smisla za humor”, rekla je za Manchester Evening News.

Tvrdi i kako se morala šuljati u zahod piti vodu jer osoblje nije smjelo piti na poslu te da nije bilo stolaca u prostoru za pušenje. Kaže i da je osoblje “konstantno bilo na kameri” te da su šefovi gledali.

Hotel je izdao sopštenje na društvenim mrežama. “Razočarani smo što smo pročitali Lisine komentare u vezi s njezinim angažmanom kod nas i žalimo što se nije mogla obratiti izravno upravi Lyndenea kako bi riješila ta pitanja…”, naveli su, no tu su objavu kasnije obrisali.

“Želimo Lisi uspjeh u njezinoj sljedećoj ulozi i ovu temu nećemo više javno komentirati”, pisalo je.