Taj ludi svijet

Marc Feren Claude Biart

Član zloglasne ‘Ndranghete otkriven zbog kulinarskih klipova na YouTubeu

30/03/2021

Traženi osumnjičenik Marc Feren Claude Biart je prebjegao u Dominikansku Republiku, gdje je bio poznat samo pod imenom Marc

Italijanska policija uspjela je locirati traženog pripadnika zloglasne mafijaške organizacije ‘Ndrangheta, a u tome su ‘karabinjerima’ pomogle kuharske emisije koje je mafijaš objavljivao na na YouTubeu.

Potraga za dilerom droge traje još od 2014., objavila je italijanska policija u ponedjeljak.

Traženi osumnjičenik Marc Feren Claude Biart je prebjegao u Dominikansku Republiku, gdje je bio poznat samo pod imenom Marc.

Istražitelji su ga dugo i bezuspješno tražili, jer se u svakodnevnom životu vješto krio. No, napravio je kobnu grešku kad je sa suprugom napravio kanal na You Tubeu u kojem se bavio kuhanjem italijanskih specijaliteta.

Iako nikada nije pokazivao svoje lice, policija ga je prepoznala prema tetovažama koje su bile vidljive.

“Ljubav prema italijanskoj kuhinji omogućila nam je da slijedimo tragove ostavljene na internetu i društvenim mrežama”, stoji u priopćenju italijanske policije.

Policija Dominikanske Republike je prošlu srijedu uhapsila bjegunca u operaciji vođenoj uz pomoć Interpola, a u ponedjeljak je ponovno stigao na italijansko tlo sletjevši u zračnu luku u Milanu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.