Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"daily mail"

Članovi bande koja je napala Kolašinca i Ozila dobili više od 100 godina zatvora

gan kolasinac (1)

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu u glavu, Jordan Northover (28)

Članovi bande lopova koja je pokušala opljačkati zvijezde Arsenala Mezuta Ozila i Seada Kolašinca, odnosno oteti im njihove satove vrijedne više od 200.000 funti, osuđeni su za zatvorsku kaznu od više od 100 godina!

Osam muškaraca, koji su nosili noževe, mačete i vatreno oružje, terorizirali su bogate osobe u četvrti sjevernog Londona nizom nasilnih pljački između aprila 2019. i jula 2020. godine, te su zbog toga žestoko kažnjeni, piše Daily Mail.

Podsjećamo, dvojica pripadnika te bande na motoru su krenuli su nožem i metalnom palicom na Kolašinca i Ozila u julu 2019, a bh. fudbaler je hrabro reagovao i uspio je da spriječi pljačku.

Članovi ganga Martin Delaney i Andrew Kiasuka-Kiakanda

Članovi ganga Martin Delaney i Andrew Kiasuka-Kiakanda

Londonska policija je uspjela brzo da indentifikuje počinioce. Osmočlana ekipa ubrzo je uhapšena. Završili su na sudu i na kraju su zajedno dobili više od 100 godina zatvora.

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu u glavu, Jordan Northover (28). On je već imao kaznu zatvora od šest godina zbog pljačke, a sada će u zatvoru provesti još 18 godina.

I ostatak ekipe je osuđen na višegodišnje zatvorske kazne: Patrick Delaney – 16 godina, Martin Delaney – 11 godina, Kiaron Jones Hewitt – 8 godina, Andy Kiasuka Kiakanda – 14 godina i 4 mjeseca, Ryan Leurs – 9 godina, Steven Barton – 9 godina i Cheyenne Cato – do 15 godina.

(gore): Steve Barton, Martin Delaney, Patrick Delaney i Andy Kiasuka-Kiakanda. (ispod): Ryan Leurs, Jordan Northover, Kiaron Jones-Hewitt i Cheyenne Cato

– Mislili su da nikada neće biti uhvaćeni. Međutim, ubrzo smo ih uhapsili nakon velike operacije. Hvala svim oštećenim na saradnji i nadam se da će im ove kazne pomoći da se ugodnije osjećaju u Londonu – rekao je detektiv Gary Taylor.