Tajlandsko ludilo

Da, ovo su mlada i mladoženja! Da li ste ikada vidjeli ovakvu svadbu? (VIDEO)

tajland

Vajiralongkorn je ustavni monarh postao još 2016. godine kada je preminuo njegov otac, ali ovog vikenda sve će se potvrditi raskošnom ceremonijom

Ekstravagantni i osebujni tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn ponovno je šokirao čitav svijet. Samo nekoliko dana prije nego što je i službeno trebao biti okrunjen za novog kralja ovaj 66-godišnjak je oženio zamjenicu komandanta njegove sigurnosne jedinice i dao joj titulu kraljice.

Inače, Vajiralongkorn je ustavni monarh postao još 2016. godine kada je preminuo njegov otac, ali ovog vikenda sve će se potvrditi raskošnom ceremonijom.

“Kralj Vajiralongkorn je odlučio proglasiti generalicu Suthidu Vajiralongkorn Na Ayudhya, svoju suprugu, u kraljicu Suthidu koja će nositi kraljevsku titulu i status članice kraljevske obitelji”, stoji u priopćenju s dvora.

Kraljica Suthida dugogodišnja je partnerica tajlandskog kralja i često je bila u javnosti u kraljevom društvu, iako njihova veza dosad nije bila službeno potvrđena.

Snimke s vjenčanja prikazane su na tajlandskim televizijama u srijedu navečer. Na njima se vidi kako je kralj Vajiralongkorn svetom vodom poškropio novu kraljicu nakon čega su se upisali u registar vjenčanih osoba.

Kraljica Suthida bila je stjuardesa u Thai Airwaysu sve dok je Vajiralongkorn 2014. godine nije imenovao zamjenicom zapovjednika njegove sigurnosne jedinice. Generalicom ju je imenovao u prosincu 2016.

Ipak, imenovanje bivše stjuardese generalicom, ne biste vjerovali, i nije najluđi potez kralja Vajiralongkorna. Naime, ovaj triput razvedeni playboy i otac sedmero djece je čin generala dao i svojoj pudlici.

Iako je treniran na australskom vojnom koledžu Duntroon te ima brojne vojne titule i pilotsku dozvolu, decenijama nije pokazivao gotovo nimalo interesa za javne dužnosti koje su se od njega očekivale u jednoj od svjetskih najcjenjenijih monarhija.

Umjesto toga, Vajiralongkorn je sagradio reputaciju kao ženskaroš koji teži ekstravaganciji i povremenoj okrutnosti prema ženama pa čak i prema vlastitoj djeci, od kojih su nekima oduzete titule te žive u egzilu.

Vajiralongkorn je 2007. osvanuo na brojnim naslovnicama nakon što je procurio video njegove treće supruge i bivše konobarice, princeze Srirasmi, kako u toplesu pleše na rođendanskoj zabavi zajedno s pudlicom Foo Foo. Pas je nakon što je uginuo kremiran – ali tek poslije četiri dana budističkih rituala.

Princeza Srirasmi rastala se od princa nakon što je izbačena iz Kraljevske palate. Priča se kako je njezine roditelje nakon toga bacio u zatvor na dvije i pol godine zbog klevete.

Njegova dva prethodna braka bila su također turbulentna. Tokom prvog braka, sa svojom rođakinjom, navodno je napravio petero djece ljubavnici, koju je potom i oženio, da bi ju naposljetku ostavio i prisilio ju da napusti državu.

Dodajmo i da je tadašnji princ 2016. fotografiran i na minhenskom aerodromu dok su mu pilot i ostala posada salutirali, a on je bio odjeven u traperice vrlo niskog struka i usku podvrnutu potkošulju koja je otkrivala njegov torzo prekriven lažnim tetovažama.