Taj ludi svijet

Srbija

Dadilja otela bebu i odnijela bivšem partneru, rekla mu da se porodila

10/08/2022
Foto: Unsplash

MUP naovodi da se žena sumnjiči da je bebu staru 40 dana, koju je čuvala, izvela u šetnju, ali umjesto da je vrati u dogovoreno vrijeme, odvela ju je u kuću svog partnera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su u ponedjeljak u Kruševcu uhapsili 35-godišnju ženu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe. Protiv nje će biti podnesena krivična prijava.

MUP naovodi da se žena sumnjiči da je bebu staru 40 dana, koju je čuvala, izvela u šetnju, ali umjesto da je vrati u dogovoreno vrijeme, odvela ju je u kuću svog partnera.

Sve raspoložive policijske snage su odmah, po prijavi majke, krenule u potragu za bebom i ona je ubrzo pronađena bez ikakvih povreda, saopćio je MUP.

Dadilja, koja je bebu povremeno čuvala, odnijela je dijete kod svog bivšeg partnera i predstavila kao njihovo, kako bi povratila njegovu ljubav.

“Njemu je rekla da se prije mjesec i po porodila i da je u pitanju njihov sin. Ubjeđivanje je prekinula policija koja je upala u kuću i uhapsila ženu. Ona je odmah sve priznala. Saslušan je i D.S. koji je potvrdio da su bili u vezi, ali da ništa nije znao o njenoj trudnoći“, objavili su srbijanski mediji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.